Ruta 66

Aquesta setmana a la secció del Reportatge us portem una ruta molt popular a nivell mundial.

La ruta 66 també coneguda com U.S Route 66  és una icona de la cultura americana i imatge de moltes pel·lícules, aquesta ruta ens permet conèixer, a través d’un recorregut de gairebé 4.000 km per carretera, un total de 8 estats, amb sortida des de Chicago i final a Los Angeles.

Resultado de imagen de ruta 66

Existeixen diferents opcions de transport que podem triar per realitzar la nostra ruta, depenent del tipus de viatge que més ens vingui de gust fer.

 

La veritable Ruta 66 comença a Chicago, la ciutat més gran de la zona. Et recomanem passejar pels nombrosos parcs de la ciutat, visitar el Llac Michigan, etc. Iniciarem la segona etapa de la Ruta 66 en Springfield. En aquesta etapa abandonarem l’Estat d’Illinois per endinsar-nos en el de Missouri.

Per arribar a la ciutat de St Louis. Aquesta, és molt coneguda per ser el punt exacte on dos dels rius americans més importants es creuen: El riu Mississippi i el riu Missouri. No pots abandonar la ciutat sense veure el Gateway Arch (Arc de l’entrada), que s’eleva 192 metres sobre el Mississippi i és el símbol de la ciutat.

Vistas de la ciudad de St. Louis, Missouri, al anochecer

Conduir per la part índia del vell Oest és una meravella. Arribareu a la ciutat d’Oklahoma. L’any 1830 aquestes terres eren territori de les tribus índies. De fet si ens fixem en el terme Oklahoma, la mateixa paraula en si significa en Choctaw “pell vermella”. La primera parada obligatòria a Oklahoma seria Clinton on es troba el museu de la Ruta 66. Aquí podreu trobar tota la informació sobre la història de la Ruta 66.

Imagen relacionada

Texas és famosa també per la seva vestimenta cowboy. Les botes de cowboy, un símbol de la seva cultura i a més estan de moda, són còmodes, i es poden vestir amb qualsevol cosa. En el teu viatge per la ruta 66 trobaràs aquest monument dedicat a elles.

Seguim la ruta fins a la ciutat de Yellow on trobarem un bon lloc típic per menjar: el Big Texan Steak House. Aquest restaurant és famós en tot Estats Units perquè tot és enorme. És el típic asador conegut per les costelles de tres quilos o 72 unces. El més curiós és que el restaurant aposta amb tu que si et demanes un Steak de 72 unces amb tot el seu acompanyament i si t’ho acabes, no pagues el plat.

Imagen relacionada

La següent parada obligatòria a 15 milles de Yellow és el Cadillac Ranch, una de les més populars de la Ruta 66. Són cotxes clavats en el sòl on es pot pintar sobre ells.

Després d’haver vist la magnífica obra d’art “Cadillac Ranch”, us endinsareu en Nou Mèxic, “La terra encantada”, l’estat amb major diversitat ètnica i cultural d’Estats Units. Nou Mèxic té una influència espanyola molt important pel que no tindreu problemes amb l’idioma.

Seguidament trobarem Santa Fe, Capital de l’Estat i una de les ciutats més interessants de la ruta tacada amb unes pinzellades de trets mexicans que et captivaran. Pots recórrer el centre històric i fer un recorregut per la seva plaça central. Aquí podràs trobar el mercat d’artesanies índia, i l’hotel La Fonda amb més de 200 anys de antiguitat.

Resultado de imagen de hotel la fonda santa fe

Santa Mónica és el veritable final de la Ruta 66. Encara que molta gent pensi que el final de la Ruta és a Los Angeles. Aquesta meravellosa ciutat a la vora de l’Oceà Pacífic, es troba a 30 minuts de Los Angeles. El millor és gaudir de les vistes al mar, alguna cosa que enyoraràs en la Ruta 66. És el premi per finalitzar-la. El Moll de Santa Mónica us sonarà a mil pel·lícules, és fantàstic per a nens i adults ja que té un passeig amb jocs, atraccions i llocs de menjar ràpid, també us recomanem veure el Santa Mónica Promenade, és un camí de botigues, cafès, cinemes… Acabar el viatge fent una passejada i descansant.

Dawit Contreras i Crisitan Urquieta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: