Viatgem als Estats Units!

Els Estats Units d’Amèrica està format per 50 estats i un districte federal. La seva capital és Washington. És el tercer país més gran del món en àrea amb 9,38 milions de km² i de població amb més de 300 milions d’habitants.

Resultado de imagen de estados unidos

Resultat d'imatges de los angeles

 

Bandera

La bandera consta de tretze franges horitzontals iguals, set vermelles i sis blanques alternades, i un rectangle blau al cantó superior esquerre amb cinquanta estels blancs de cinc puntes. Les barres representen a les Tretze Colònies originals que es van independitzar del Regne Unit i els estels, els cinquanta estats que formen la Unió.

Resultado de imagen de bandera estados unidos

Política

El govern està estructurat com a democràcia representativa, en què tots els habitants participen de les eleccions locals i federals, llevat dels residents dels territoris que no poden participar de les eleccions federals. Els Estats Units tenen una gran influència econòmica, política i militar global. És membre permanent del Consell de Seguretat de les Nacions Unides i la ciutat de Nova York és el centre de l’organització. Tenen una gran potència militar. Actualment, des del  20 de gener del 2017, el president del país és Donald Trump.Resultado de imagen de estados unidos presidente

Moneda

El dòlar és la unitat monetària oficial des del 6 de juliol de 1785. El símbol utilitzat és $, encara que el Fons Monetari Internacional també fa servir US$. també és utilitzat en altres països com a moneda oficial com per exemple a Equador i El Salvador.

Usdollar100front.jpg

Clima

Hivern: Sol ser radical, ja que la temperatura es manté sota zero durant el dia i la nit.

Resultado de imagen de invierno en estados unidos

Primavera: Es caracteritza per tenir pluges constants, a més durant el dia la temperatura sol ser càlida.

Resultado de imagen de primavera en estados unidos

Estiu: El clima sol ser molt calent i sufocador, arribant als 20 graus centígrads i en ocasions superant els 30 graus.

Resultado de imagen de verano en estados unidos

Tardor: L’estació de la tardor arriba entre setembre i octubre, el seu clima porta amb si vents gelats i pluges constants.

Resultado de imagen de otoño en estados unidos

Gastronomia

La gastronomia es caracteritza per ser una fusió variada de la cuina d’altres països adaptades a cada regió. Un exemple és l’espagueti d’origen italià i les salsitxes alemanyes, que juntes fan el popular espagueti amb salsitxes. D’igual manera succeeix amb els “perritos calientes” i les hamburgueses de procedència alemanya i populars als Estats Units. Alguns dels plats típics són:

Barbacoa o parrilla:

Resultado de imagen de barbacoa o parrilla estados unidos

Buffalo wings:

Resultado de imagen de Buffalo wings estados unidos

Pizza estil Nueva York:

Resultado de imagen de Pizza estilo Nueva York: estados unidos

Chili amb carn:

Resultado de imagen de Chili con carne: estados unidos

Hamburguesa amb formatge:

Resultado de imagen de Hamburguesa con queso:estados unidos

Les postres tradicionals més comunes són el Baked Alaska, el Banana Split, el Banana Foster, els brownies, els cupcakes…

Imatge relacionada

Resultat d'imatges de banana plit estados unidos

 

 

 

 

 

Resultat d'imatges de brownies estados unidos

 

Fauna

El país compta amb cinquanta-vuit parcs nacionals i centenars d’altres àrees naturals protegides  per les autoritats federals i estatals. En els frondosos boscos de l’est, viuen alcis, óssos negres, cérvols, guineus, mapaches, i una gran diversitat d’ocells. Al llarg de la costa del golf de Mèxic és molt comú trobar pelicans, flamencs, caimans, serps i una gran varietat peixos. Els estats muntanyencs occidentals, especialment a Alaska, són refugi d’alcis, cérvols, cabres de muntanya i óssos.

Resultat d'imatges de fauna alaska

 

Festes estadounidenses 

Any Nou Xinès: La comunitat xinesa de les principals ciutats del país celebra el seu propi dia festiu, que paralitza barris sencers. Les celebracions comencen el primer dia del primer mes lunar de cada any, acabant el dia número quinze. Són famoses les acolorides celebracions en els Chinatowns de Sant Francisco i Nova York, on les comunitats orientals estan assentades des de fa més d’un segles, mantenint vives les seves tradicions.

Imatge relacionada

Dia de la Independència dels Estats Units: El 4 de juliol de cada any, el país celebra la seva independència de l’Imperi Britànic des de 1776, amb la signatura de la Declaració d’Independència. L’exaltació patriòtica d’aquest festiu es festeja en tot el país, amb desfilades, esdeveniments esportius i sobretot focs artificials en totes les localitats de la nació.Resultat d'imatges de dia de la independencia en estados unidos

Halloween: La nit del 31 d’octubre nombrosos ciutadans tallen en carabasses el cap de Jack-o’-lantern, els nens es disfressen per anar casa per casa i practicar el “trick or treat”.

Resultat d'imatges de halloween en estados unidos

Dia d’Acció de Gràcies: Tradicionalment se celebra el quart dijous de novembre, i reuneix entorn d’una taula a les famílies i amics nord-americans per compartir un banquet. En els sopars familiars se sol preparar el tradicional gall dindi farcit i és habitual oferir una oració de gràcies per la possibilitat que la família es reuneixi un any més. A Manhattan, se celebra tots els anys una multitudinària desfilada que atreu milers de persones per veure els enormes globus que representen a figures famoses, i gaudir d’actuacions de diversos artistes.

Resultat d'imatges de dia de accion de gracias en estados unidos

 

Què podem fer o visitar?

Central Park és un parc urbà públic situat en el districte metropolità de Manhattan, a la ciutat de Nova York.

Resultado de imagen de Central Park

El Golden Gate és un pont penjant situat a Califòrnia, que uneix la península de Sant Francisco pel nord amb el sud del comtat de Marin, prop de Sausalito.

Resultado de imagen de golden gate

L’Estàtua de la Llibertat, és un dels monuments més famosos de Nova York, dels Estats Units i de tot el món. Es troba a la illa de la Llibertat al sud de la illa de Manhattan, al costat de la desembocadura del riu Hudson i prop de la illa Ellis.

Resultado de imagen de Estatua de la Libertad

Universal Orlando Resort és un complex de parcs temàtics localitzat a Orlando, Florida. Consisteix en dos parcs temàtics, un parc aquàtic, un lloc de diversió nocturna amb restaurants, tendes, cinemes i discoteques i quatre hotels.

Resultado de imagen de Universal Orlando Resort

Fisherman’s Wharf és un barri i una popular atracció turística de Sant Francisco, Califòrnia.

Resultado de imagen de Fisherman's Wharf

El Gran Canó és una extensa vall d’un riu de 445 km amb espectaculars miradors, descens de rius i excursions.

El famós complex de Walt Disney World Resort a Orlando amb grans resorts, restaurants, botigues i 4 parcs temàtics amb atraccions i molt més.

Resultado de imagen de walt disney world orlando

Els camps de tulipes situades a l’estat de Washington, el millor és visitar-lo entre l’1 i el 30 d’abril, per contemplar la floració d’aquestes meravelloses plantes.

07

 

Una de les grans avantatges que té viatjar per aquest país és poder recórrer les seves immenses carreteres que travessen paisatges, increïbles parcs nacionals nord-americans, deserts i fins i tot estats sencers. Sense cap dubte, la ruta més coneguda és la famosa Ruta 66, que comprèn el trajecte des de Chicago fins a Los Angeles.

Resultado de imagen de route 66

Ofereix els anomenats vols sense gravetat, en els quals podràs acostar-te el màxim possible a la sensació que experimenten els astronautes professionals quan surten a l’espai en els seus transbordadors espacials.

Resultado de imagen de vuelos sin gravedad estados unidos

Harlem és un dels barris multiculturals més importants de Nova York. Situat en el nord de Manhattan, Harlem ha estat un dels barris amb major població afroamericana d’Estats Units i és un fet que es veu reflectit i celebrat als seus carrers. L’activitat més impactant a la qual pots assistir en Harlem és la visita a una de les esglésies góspel.

las mejores actividades en estados unidos

Si el teu són les sèries, vídeo jocs, còmics, pel·lícules, etc… No et pots perdre les convencions que Estats Units té preparades! La més famosa de totes possiblement sigui la Comic Con a la ciutat de Nova York.

que hacer en estados unidos

 

Ismael Palazón i Marina Viñallonga

Deixa un comentari