Els 10 llibres més venuts del món

Aquesta setmana a Reportatge portem els 10 llibres més venuts al món. Comencem!

1. La Bíblia (3.900 milions de còpies)Resultado de imagen de la biblia

La Bíblia és el conjunt de llibres canònics del judaisme i el cristianisme. La canonicitat de cada llibre varia depenent de la tradició adoptada. Segons les religions jueva i cristiana, transmet la paraula de Déu.

2. Cites del president Mao Tse-Tung (820 milions de còpies)Resultado de imagen de Citas del presidente Mao Tse-Tung

Cites del President Mao, més conegut a Occident com el Llibre Vermell de Mao o el Petit Llibre Vermell, és un llibre publicat des d’abril de 1964 pel govern de la República Popular de la Xina en el qual es recullen cites i discursos pronunciats per Mao Tse- Tung, que en aquell moment era el president del país i del Partit Comunista de la Xina.

3. Harry Potter (400 milions de còpies)Resultado de imagen de harry potter llibre

Harry Potter és una heptalogia de novel·les fantàstiques escrita per l’autora britànica JK Rowling, en la qual es descriuen les aventures del jove aprenent de mag Harry Potter i els seus amics Hermione Granger i Ron Weasley, durant els set anys que passen al Col·legi Hogwarts de màgia i Bruixeria. L’argument se centra en la lluita entre Harry Potter i el malvat mag Lord Voldemort, qui va matar als pares d’Harry en el seu afany de conquistar el món màgic.

4. El senyor dels anells (103 milions de còpies)Resultado de imagen de senyor dels anells llibre

El Senyor dels Anells és una novel·la de fantasia èpica escrita pel filòleg i escriptor britànic J. R. R. Tolkien. La seva història es desenvolupa a la Tercera Edat del Sol de la Terra Mitjana, un lloc fictici poblat per homes i altres races antropomorfes com els hobbits, els elfs o els nans, així com per moltes altres criatures reals i fantàstiques. La novel·la narra el viatge del protagonista principal, el hobbit Frodo Bolsón, per destruir l’Anell Únic i la consegüent guerra que provocarà l’enemic per recuperar-lo, ja que és la principal font de poder del seu creador, el Senyor fosc Sauron.

5. El Alquimista ( 65 milions de còpies)Resultado de imagen de el alquimista libro

L’alquimista és un llibre escrit per l’escriptor brasiler Paulo Coelho que ha estat traduït a més de 63 llengües i publicat en 150 països, i que ha venut un total de 65 milions de còpies a tot el món.1 El llibre tracta sobre els somnis i els mitjans que utilitzem per assolir-los, sobre l’atzar en la nostra vida i els senyals que es presenten al llarg d’aquesta.

 

6. El codi Da Vinci (57 milions de còpies)Resultado de imagen de codigo da vinci libro

El codi Da Vinci és una novel·la de misteri escrita per Dan Brown. […] En combinar els gèneres de suspens detectivesc i esoterisme nova era, amb una teoria de conspiració relativa al Sant Grial i al paper de Maria Magdalena en el cristianisme, la novel·la va esperonar el difós interès (sobretot als Estats Units d’Amèrica) per certes teories de complots «ordits a l’ombra per poders ocults», un fenomen definit per Brown com el «auge conspiranoic».

7. Crepuscle- la saga (43 milions de còpies)Resultado de imagen de el crepusculo libro

Crepuscle és una novel·la romàntica de vampirs dirigida al públic adolescent, escrita per Stephenie Meyer i publicada en 2005. És la primera part d’una sèrie de quatre llibres, de la qual estan publicats, a més de Crepuscle, Lluna nova, Eclipsi, i Alba. Sol de mitjanit és un projecte a part, sense finalitzar, en el qual Stephenie porta treballant des de fa temps; en el qual es repeteix la història de Crepuscle però narrada per Edward Cullen, aquest projecte ha estat suspès indefinidament per l’autora, a causa de la distribució il·legal dels primers 12 capítols.

8. Allò que el vent s’endugué (33 milions de còpies)Resultado de imagen de lo que el viento se llevo libro

Alló que el vent s’endugué és una novel·la escrita per l’autora Margaret Mitchell; és un dels llibres més venuts de la història, un clàssic de la literatura dels Estats Units ia causa de la seva adaptació al cinema és un dels més grans icones o mites de la cultura popular contemporània.

 

9.  Pensi i feu-vos ric (30 milions de còpies)Resultado de imagen de piense y hágase rico libro

Pensi i feu-vos ric és un llibre de l’escriptor nord-americà Napoleó Hill. Es coneix com el mètode més famós i efectiu per fer diners […], ha tingut més èxit que qualsevol altra obra del seu gènere. Per escriure-ho, Napoleó Hill va entrevistar a les 500 famílies més riques dels Estats Units, els qui li van revelar a l’autor l’origen de la seva fortuna.

 

10. El diari d’Ana Frank (27 milions de còpies)Resultado de imagen de diario de ana frank libro

Amb el títol d’El diari d’Anna Frank es coneix l’edició dels diaris personals escrits per la nena jueva Anna Frank (Annelies Marie Frank) entre el 12 de juny de 1942 i l’1 d’agost de 1944 a un total de tres quaderns conservats a l’actualitat, on relata la seva història com a adolescent i el temps de dos anys quan va haver d’ocultar dels nazis a Amsterdam, durant la Segona Guerra Mundial.

 

Judit Duràn i Aarón Estela

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: