Adif reconstruirà la xarxa ferroviària de l’Iran

Adif estén els seus tentacles al Pròxim Orient. L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries espanyol ha firmat un acord per renovar la xarxa ferroviària iraniana. L’acord s’ha subscrit durant una fira internacional que es fa a Teheran. El gestor públic assenyala que a partir d’ara ajudarà l’Iran en el disseny, planificació i operació de xarxes ferroviàries. Els primers contactes entre els dos països ja van començar fa quatre anys i aquests dies s’ha concretat l’entesa.Adif assumeix la missió de renovar l'obsoleta xarxa ferroviària iraniana (Wikimedia)

Les autoritats de Teheran han explicat que l’acord inclourà el manteniment i la reconstrucció de la capacitat del transport de càrrega i passatgers de la xarxa ferroviària nacional. Adif també proporcionarà coneixements tècnics i formació al personal del sector al país asiàtic.

Segons l’administrador espanyol, el govern de Mariano Rajoy considera que l’Iran és un mercat en alça i prioritari, a causa de les fortes inversions previstes, que permetran passar dels 10.000 quilòmetres de xarxa actuals als 25.000 quilòmetre el 2025.

Aarón Estela i Iván Pèrez

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: