Com treure taques difícils


Tractament especial per algunes taques


  • Taques de tinta. Per eliminar aquest tipus de taques és recomanable submergir l’aigua el més aviat possible en una mica de llet i tenir-ho en remull durant una bona estona. Després rentar la peça de roba normalment.També és efectiu posar la peça sobre un drap net i aplicar unes gotes d’alcohol sobre la taca fins que desaparegui i el drap deixi de tenyir-se de color. Si aquest no funciona, provar la mateixa tècnica amb acetona i després rentar la peça com sempre amb detergent. S’ha de tenir en compte que la tinta dels retoladors indelebles no sempre es pot eliminar.
  • Taques de cafè. És recomanable diluir un rovell d’ou  en aigua i fregar amb ell la taca. A continuació, aclarir amb aigua abundant.
  • Taques de greix. La llimona té una propietat molt bona contra el greix, de manera que si posem una mica de suc de llimona sobre la taca abans de rentar-la, segur que desapareixerà la brutícia. Per a aquest tipus de taques també és molt efectiu els pols de talc, que absorbeix el greix i posteriorment només s’ha de procedir al raspallat.
  • Taques d’herba. Col·locar la taca en contacte amb paper, posar una mica de vinagre blanc i, d’altra banda, fregar amb un raspall de dents per a que es transfereixi la taca.
  • Taques de sang. Deixar la peça a remull en agua freda unes hores. Quant més estona passi, més difícil serà de treure la taca. Després, si és necessari, frega amb una pastilla de sabó la taca.

    Judit Durán i Elena López

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: