Sabies que…

Un estudi recent diu que quan parpellegem, el nostre cervell treballa amb major potència per mantenir la nostra vista estable, a més neta i manté hidratats els nostres ulls.

Sabies que parpellegem perquè el nostre cervell necessita reposicionar els ulls perquè la nostra vista segueixi enfocada. “Els nostres músculs oculars són lents i imprecisos, per la qual cosa el cervell necessita adaptar constantment els seus senyals de motor per assegurar-se que els nostres ulls estan apuntant cap a on se suposa que han de”, diu Gerrit Maus, un dels autors de l’estudi.

Els participants de l’estudi es van asseure en una habitació fosca durant llargs períodes de temps mirant un punt en una pantalla, mentre que les càmeres d’infrarojos van rastrejar els seus moviments oculars i parpelleja en temps real. Cada vegada que parpellejaven, el punt es va moure un centímetre a la dreta. Mentre que els participants no van notar el canvi subtil, el sistema oculomotor del cervell va registrar el moviment i va aprendre a reposicionar la línia de visió directament en el punt.

Els resultats de l’estudi estudio suggereixen que el cervell calibra la diferència en el que veiem abans i després d’un parpelleig, i ordena als músculs de l’ull per fer les correccions necessàries.

Científics alemanys van descobrir un nou tipus de moviment ocular sincronitzat amb el parpelleig, que ajuda a restablir l’ull després que es torci en veure un objecte giratori.

https://i2.wp.com/ep00.epimg.net/elpais/imagenes/2014/11/20/buenavida/1416493821_735880_1416507496_noticia_normal.jpg

Iván Pérez Montserrat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: