Què és un mosso d’esquadra

Aquesta setmana en la secció de Pregunta’m  us explicarem què és un  mosso de esquadra.704592

La Policia de la Generalitat de Catalunya – Mossos d’Esquadra és la força de policia  de la Generalitat de Catalunya , refundada, com a cos de policia propi mitjançant la Llei 19/1983, de 14 de 1983, aprovada pel Parlament de Catalunya . Com a policia integral s’ocupa de les funcions de seguretat ciutadana, policia administrativa, policia judicial, intervenció, i policia de proximitat, les quals són competències de la Generalitat.

El cos té actualment 16.869 mossos i mosses,  que es distribueixen en un complex organigrama d’organismes centrals i territorials. La seu central operativa és l’anomenat Complex central egara , que es troba a Sabadell, on hi ha el despatx del subdirectiu.

Alex Gil i Alba Iglesias

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: