El Carib

Aquesta setmana, a la secció “Per desconnectar!” us presentem el lloc ideal per passar uns dies increïbles.

El Carib, és un conjunt  d’illes molt conegudes com el lloc perfecte per relaxar-te i per passar el dia en remull.

foto-1

Localització

El Carib és l’àrea banyada pel mar Carib. Estan situades en la corba que va del sud de Florida, al sud-oest de Veneçuela. Formen part majoritàriament de l’Amèrica Central, però també inclou part de l’Amèrica del Sud.

Població i superfície

La seva població és de 36,314 milions d’habitants i la seva densitat de població és de 151,5 hab./km2.

La superfície de l’àrea total és de 2.754.000 km² i l’àrea de la terra és de 239.681 km².

 

Història

Aquestes illes també són anomenades Antilles i antigament es deien les Índies Occidentals.

La regió caribenya històricament ha estat famosa pels seus pirates i actualment és una destacada destinació turística.

El Carib agafa aquest nom dels caribs, una de les tribus ameríndies que habitaven la regió abans de l’arribada dels europeus, sobretot les Petites Antilles i una part de les terres veïnes del continent. Ara en queden molt pocs, la majoria en àrees muntanyoses desavinents de les Guaianes i de Veneçuela.

La regió caribenya històricament ha estat famosa pels seus pirates i actualment és una destacada destinació turística.

Clima

El clima del Carib està influït pels corrents oceànics del Golf i de Humboldt.29 La ubicació tropical del mar ajuda a que l’aigua es mantingui a una temperatura alta moderada, en un rang entre 21 i 32,2 ° C durant l’any ( 70 i 90 ° F).

El Carib és el lloc d’origen d’alguns huracans de l’hemisferi occidental. La temporada d’huracans del Carib es presenta entre els mesos de juny a desembre, i amb més força entre agost i setembre. De mitjana anualment es produeixen prop de 9 tempestes tropicals i 5 aconsegueixen la intensitat d’huracà. D’acord amb el Centre Nacional d’Huracans al Carib van ocórrer 385 huracans entre 1494 i 1900. Els corrents d’aire que es desenvolupen a la costa oest d’Àfrica fan el seu recorregut a través de l’oceà Atlàntic, algunes d’aquestes es converteixen en tempestes tropicals i fins i tot poden convertir-se en huracans de l’Atlàntic, especialment en àrees de baixa pressió del Carib oriental.

Turisme

L’Organització del Turisme del Carib estima que prop de 12 milions de turistes visiten la regió durant tot l’any. El Carib és un dels principals destinacions dels creuers en el món. L’Organització del Turisme del Carib també va estimar que entre 1991 i 1992 es van rebre 8 milions de turistes que van viatjar en creuers.

El mar Carib és una de les meques del turisme internacional.

Flora i Funa

La flora del mar Carib presenta una gran biodiversitat. S’estima que el Carib té 13.000 espècies de plantes i que més de 6.500 d’aquestes són endèmiques. Algunes de les plantes que es poden trobar són el aceituno que se situa principalment a República Dominicana, el caimito que s’estén per tota la regió Carib, el guayacán (flor nacional de Jamaica),  la ceiba (arbre nacional de Puerto Rico i Guatemala) i la caoba (arbre nacional de República Dominicana) .foto-4

Cap al Sud, entre Panamà i Colòmbia, les costes de la mar Carib formen part d’un dels ecosistemes més biodiversos del planeta, el Va xocar biogeogràfic.Fauna aquàtica del mar Carib, a Veneçuela. La fauna del Carib és característica de clima subtropical, principalment influïda pels corrents marins calents, és endèmica en un 42% dels seus especies. Existeixen prop de 450 espècies de peixos entre les que es poden esmentar la barracuda, el mer, la bruna i diverses famílies de caracinos.

També es comptabilitzen 600 espècies d’aus, 32.155 d’elles endèmiques com les cortacubas (espècie endèmica i una de les més antigues del Carib); la majoria de les espècies d’aus són migratòries com el canari del manglar i la garcita verda. D’acord amb Bidlife International el 2006 havien 29 espècies d’aus en perill d’extinció a Cuba i dues oficialment extingides. Espècies d’aus com l’amazona porto-riquenya, la yacutinga i el colom sabanera es troben en perill d’extinció.

Millors hotels del Carib

The Condado Plaza Hilton

the-condado-plaza-clinton

The Reserve at Paradius Punta Cana

the-reserve-at-paradisus

Radisson Aquatica Resrot Barbados

radisson-aquatica

Paradisus Punta Cana

paradisus-punta-cana

Aaron Estela i Ruth Pajuelo

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: