Un tren japonès bat el rècord mundial en superar els 600 km/h

El tren de levitació magnètica en fase de proves que opera la ferroviària nipona Central Japan Railway ha batut aquest dimarts el seu propi rècord mundial de velocitat a l’arribar als 603 quilòmetres per hora menys d’una setmana després d’aconseguir la marca anterior. El tren ‘Maglev’ ha aconseguit aquesta velocitat a la via de proves de 42 quilòmetres de longitud instal·lada a la prefectura de Yamanashi, a uns 35 quilòmetres a l’oest de Tòquio.

Amb aquest rècord s’acaben les proves per arribar a velocitats punta sense que Central Japan Railway hagi informat de cap problema. Aquest mateix tren va batre el rècord mundial de velocitat el 16 d’abril a l’arribar als 590 quilòmetres per hora.

Què és la levitació magnètica?

La levitació magnètica fa servir motors lineals instal·lats a prop dels rails ique fa que el camp magnètic elevi el tren fins a 10 centímetres per sobre dels rails i l’impulsi, això elimina el contacte i fa que l’únic element de fricció sigui l’aire.

Júlia Santisteban i Laura Mendoza

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: