Paella amb gas

La ramaderia i l’agricultura són les causants de més del 40% de la producció mundial de metà d’origen antropogènic, darrere la qual hi ha la mà de l’home. I dins del sector agrícola-ramader, la producció d’arròs, el segon cultiu més important del món i aliment bàsic per a la meitat de la població del planeta, és la causant d’una cinquena part de l’emissió d’aquest gas.

Aconseguir reduir les emissions d’aquest cultiu seria una fita de cara a mitigar el canvi climàtic i el delta de l’Ebre es convertirà en un banc de proves per estudiar de quina manera es pot reduir l’emissió d’un gas d’efecte hivernacle 21 vegades més potent que el CO2.

Els camps d’arròs del delta, encara que a escala mundial i fins i tot nacional tenen una influència irrisòria per les seves a penes 21.000 hectàrees de superfície, emeten unes 2.500 tones de metà a l’any.

                                Una imatge aèria del delta de l’Ebre, amb els arrossars inundats.

Júlia Santisteban i Laura Mendoza

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: