Nova aplicació per a comptabilitzar el temps que es dedica a les feines de casa

El Ministeri d’Igualtat llençarà una app per al mòbil que consistirà en el fet que els homes i dones podran comptabilitzar quant temps dediquen a les feines de casa. La finalitat d’aquesta aplicació és identificar les càrregues de més que suporten les dones i conscienciar als homes sobre la corresponsabilitat en les feines domèstiques. L’objectiu és aconseguir que les parelles on la dona dedica més del doble d’hores que ells, puguin reduir l’enorme bretxa que actualment es dona en el repartiment dins de les parelles.

La secretària d’Estat d’Igualtat, Ángela Rodríguez ‘Pam’, ha proposat aquesta idea durant la seva visita a Ginebra com a líder de la delegació espanyola en el Comitè per a l’Eliminació de la Discriminació contra la Dona (CEDAW), encarregat d’examinar l’informe periòdic sobre la situació a Espanya en aquest tema.

Després del seu anunci, Rodríguez va explicar als mitjans que l’aplicació funcionarà de manera similar a altres eines existents per a compartir despeses, com Splitwise. La idea és que cada membre de la llar registri en el seu telèfon mòbil les seves accions i el temps dedicat a cada tasca, creant així un registre de temps. L’aplicació recopilarà i mostrarà aquesta informació.

La secretària d’Estat ha detallat que el càlcul de temps de cada tasca és molt rellevant perquè no és equiparable compensar una feina amb una altra. Un exemple és netejar la cuina. A part són treballs que impliquen molta càrrega mental i que no es reconeixen, tot i l’esforç que implica.

Ángela Rodríguez ‘Pam’, ha ressaltat que l’ús d’aquesta aplicació representarà un enfocament nou per a examinar l’equitat en la divisió de tasques en la llar, tant entre homes i dones, com entre fills i companys de pis. Aquesta eina busca fomentar un equilibri just i adequat en les responsabilitats domèstiques.

L’aplicació estarà llesta cap a estiu, encara que no és segura. Rodríguez ha assenyalat que la idea de l’aplicació sorgeix del Pla Corresponsables, un programa d’iniciatives que busca aconseguir la igualtat efectiva en el repartiment de les cures, així com afavorir la conciliació familiar i laboral.

Ángela Rodríguez ‘Pam’, durant un mitin de Podem a Madrid.JAVI MARTÍNEZ

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: