El Nou Invent Revolucionari

Turbines Eòliques voladores

Generar energia renovable és una cosa que és a la ment de molts científics des de fa temps. I com més abundants son els problemes causats pel canvi climàtic, més urgeix cercar solucions energètiques viables. Ja disposem de bastants tecnologies d’obtenció d’energia renovable. Algunes de les més comuns són els panells solars i les turbines eòliques. Però sota certes condicions, aquests dispositius poden no ser especialment eficients. El lloc on s’instal·len influeix, és clar, però quan es tracta de turbines eòliques l’altura és un dels factors més rellevants.

Com ja hauràs vist nombroses vegades, les turbines eòliques s’instal·len sobre torres altíssimes per aprofitar al màxim la força del vent. I és que com més alçada, més gran és la velocitat del vent, per la qual cosa permet produir més energia. Tot i això, amb les turbines solars comuns hi ha limitacions.

Per solucionar aquest problema, s’ha plantejat la possibilitat de crear turbines eòliques que es mantinguin a l’aire, permetent així situar-les a més altitud i generar en conseqüència més energia.

Una turbina eólica flotante que proporciona Wi-Fi y telefonía móvil en  zonas remotas

Prototip de turbina eòlica

Alguns prototips ja han demostrat resultats molt prometedors. Per això, podem esperar que, per al 2030, aquest tipus de turbines es llancin al mercat.

Hi ha diferents sistemes que poden mantenir-les a l’aire. Algunes tenen heli al seu interior, d’altres disposen d’un sistema d’ales a manera de planador, d’altres tenen estels instal·lats etc…

A més a més, encara que no hi ha una torre sota aquest tipus de turbines, sempre tenen una connexió amb el terra. Generalment es tracta d’algun tipus de cable d’alta resistència, que permet la transmissió de l’energia obtinguda per la turbina.

Oriol Llorens i Gerard Antón

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: