La lluita dels docents continua

Des de ja fa un temps, el professorat i els usuaris dels serveis públics de Catalunya han estat lluitant contra aquesta injustícia que passa des de la darrera dècada. Pels que encara no ho sapigueu, la situació actual del col·lectiu interí docent i laboral ha estat portada per una desigualtat clara a l’hora de l’alta taxa de temporalitat, ja que són l’únic sector que no rep aquest privilegi de fixedat. És per això que és tan important difondre i participar de la vaga i les mobilitzacions convocades el dimarts 30 de novembre per l’estabilització del personal públic interí. És important aquesta jornada de lluita per al futur dels professors i professores, per això hem de participar tots activament, tant alumnes com professorat, per arribar a una millor condició.

Si ens posem en context, el 5 de juliol, el ministre d’administracions públiques Miquel Iceta va signar amb els líders sindicals l’acord per reduir la temporalitat al sector, que suposava la convocatòria de places estructurals ocupades per interins des de fa més de tres anys. Però el que els docents no s’esperaven és que aquesta nova llei no incloïa el seu sector. És per això que ara, 2 de desembre, cinc mesos després de tantes manifestacions i esforç, s’ha portat a judici la llei perquè englobés també el sector del professorat.

Però això no es queda aquí, ja que aquesta nova llei, tot i que va ser acceptada, no va ajudar tots els docents. Com és tan difícil d’explicar també us deixem un petit enllaç on explica des del programa de TV3 tots els detalls en profunditat.

https://www.ccma.cat/324/societat/

Alba Soley

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: