CUMBRE VIEJA AMB TOTA LA SEVA IRA

Cumbre vieja torna a activar-se amb totes les seves forces desprès de cinquanta anys.

Com ja sabem, el passat dia 19 de setembre a les 14:13 hores de la tarda, el volcà de l’illa de la Palma, Cumbre vieja, es va activar. Dies abans ja van haver hi terratrèmols i estaven en alerta groga, que òbviament va alertar als veïns i, com tot es preveia, el volcà va activar se amb tota la seva ira.

Actualment, aquest porta disset dies expulsant magma, disset dies derruint tot el que es troba pel seu pas. Els veïns, policia i voluntaris s’esforcen per agafar tot el que poden de les cases més afectades, els deixen 10-15 minuts per agafar totes les pertinences que puguin, descarregar-les a les camionetes i fugir tant ràpid com puguin. Les famílies desallotjades estan en mans de psicòlegs i voluntaris en un poliesportiu, alimentant-se i vestint-se amb el que porten persones que volen col·laborar i intentant que aquest malson passi ràpidament.

Abans d’ahir, la lava finalment va arribar al mar, un fet molt preocupant pels palmeros i per els investigadors, que afirmen que la reacció química que fa el magma quan entra en contacte amb l’aigua expulsa uns gasos tòxics. Els experts ja han comunicat que la temperatura del mar ha augmentat tres graus des del començament d’aquest fet.

QUINES CONSEQÜÈNCIES PRODUIRÀ AQUEST FET?

Fotos: La llegada al mar de la lava del volcán de Cumbre Vieja, en imágenes  | Sociedad | EL PAÍS

Com és obvi, aquest fet portarà unes conseqüències econòmiques, sobretot a les famílies que s’han quedat sense la seva llar. En total, s’estima que d’uns 400 milions d’euros.

En segon lloc, per poder recuperar el terra, uns 3.000 anys i per a la flora i la fauna també els ha tocat una part dolenta, ja que no és res bo que la lava hagi arribat al mar.

Susana Rodríguez i Eric Macias

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: