A partir d’ara demanaran certificat de covid per entrar als locals de lleure nocturn

El govern implantarà una aplicació per a verificar el certificat covid a l’hora d’accedir als locals de lleure nocturn i més establiments

El govern està treballant en una aplicació pròpia per verificar l’autenticitat del certificat covid a l’hora d’entrar als locals de lleure nocturn i més establiments o esdeveniments. El passaport covid ja existeix i ara es desenvolupa una tecnologia per comprovar que les dades que conté són correctes i de la persona que el presenta. L’interessat haurà de presentar el codi QR del certificat i el DNI i l’aplicació donarà un senyal verd o vermell que permetrà l’accés o no. L’objectiu és implantar-ho immediatament, tot i que Puigneró ha obert la porta a implantar el sistema primer amb la verificació manual, cosa que serviria per reobrir abans el lleure nocturn.

Puigneró ha insistit que l’aplicació no serà per a l’usuari sinó per a la persona que ha de permetre l’accés a un determinat lloc. Un cop passat el codi QR que apareix al certificat covid sanitari, l’aplicació emet un semàfor verd o vermell amb el nom i la data de naixement, que s’ha de comprovar amb el DNI. El semàfor verd s’obtindrà si es té la pauta completa de vacunació, una PCR negativa o si s’ha passat la covid en els darrers sis mesos. L’usuari podrà aportar el QR en paper o a través del telèfon mòbil. wissal

Wissal Baya

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: