4 coses que no sabies fa 5 minuts

Avui, a la secció Sabies que…, us venim a obrir la ment amb 4 coses interessants que de segur no sabies, comencem:

1.Pinky promise

Sabias que … ? – Japón y el significado del dedo Meñique | El Gato Viajero
Pinky Promise

Sabies que la promesa del dit petit antigament tenia més importància, ja que quan feien aquestes promeses si no les complies et tallaven el dit petit? Avui dia ja no es fa servir d’aquesta manera i només simbolitza una promesa de nens petits, però, saps quin és l’origen d’aquesta promesa? Jo t’ho diré: Es va iniciar al Japó, el seu nom era Yubikiri (指切り) i s’utilitzava el dit petit perquè es va descobrir que hi havia una artèria a aquest dit que connectava amb el cor: l’artèria ulnar. A més a més, si us ho preguntàveu, el nom Pinky Promise significa promesa del dit petit.

2.lleopó

Leopón - Wikipedia, la enciclopedia libre
lleopons

El lleopó és l’híbrid produït per l’encreuament d’un guepard mascle i una lleona femella. Aquest animal té un cap de lleó però la resta del cos és semblant al d’un guepard. A les femelles es podia veure un conflicte intern en haver d’escollir entre l’estil de vida solitari com els guepards o la manada com una lleona. El primer registre d’un lleopó va ser a l’Índia el 1910.

3.Icarus

Icarus, la estrella más lejana que vemos | Ciencia
Estrella Icarus

Sabies que Icarus és l’estrella més llunyana que s’ha pogut veure? Va néixer quan només havien passat 4.400 anys des del BigBang, quan encara no existia la nostra galàxia. Aquesta nova estrella està 260 vegades més allunyada de la Terra que l’anterior estrella que fins ara mantenia el rècord. Icarus està situada a més de la meitat de l’univers, a nou mil milions d’anys llum de la Terra (9.000.000.000 anys) i descoberta gràcies al telescopi Hubble.

4.Imagen de Yoda en libros escolares

El montaje llegó a un texto escolar.
Yoda amb el rei Faisal

Aràbia Saudita va imprimir uns llibres escolars d’història, però es van adonar més tard que a la imatge del rei Faisal firmant l’acta per a l’ONU surt un inesperat personatge de la famosa saga de Star Wars. Aquesta imatge amb el jedi Yoda va ser creada per Shaweesh que va dir que no sabia com va arribar aquesta imatge allà, el més graciós és que mai van saber com va arribar la imatge allà.

I si voleu saber més coses, totes les setmanes pugem noves curiositats, estigueu atents!

Helena Pérez i Carla Martínez

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: