L’aliment que es pot conservar durant tota la vida

Hi ha molts mites sobre la mel, alguns dels quals ens poden portar a pensar que estem davant d’un aliment miraculós. Un d’aquests mites diu que la mel és l’únic aliment que no es fa malbé, o que no es podreix, a mesura que passa el temps. Vols saber si això és cert?

La mel no es fa malbé, és altament perdurable, no caduca. Si ja et sorprenia que la mel que guardes a casa durés tant de temps sense fer-se malbé, espera a saber una dada curiosa: recentment, excavant tombes egípcies, els arqueòlegs han trobat pots de mel en perfecte estat. Això confirma el que ja s’anava sabent, que la mel és l’únic aliment etern que existeix. Llavors no tens per què preocupar-te, pots conservar la teva gerra de mel durant tota la vida.

Por que la miel no se descompone
Mel

Però, per què no es descompon la mel?

Perquè un aliment es descompongui cal que hi hagi alguna cosa dins d’ella que provoqui que es pugui fer-se malbé. La clau que fa que la mel no es descompongui són les seves creadores: les abelles. Quan les abelles obtenen el nèctar, el seu primer pas és eliminar tota humitat batent les ales. La barreja es desintegra en àcid glucònic i peròxid d’hidrogen en combinació amb l’absència d’humitat i el nivell d’acidesa, s’assegura del tot que cap organisme pugui desenvolupar-se dins de la mel. Aquesta és la raó per la qual la mel ha estat utilitzada des de temps àntics per curar ferides i evitar qualsevol infecció.

Resultado de imagen de abejas miel
Abella en el seu niu

Per descomptat, com la mel no es descompon a temperatura ambient i és deliciosa, ha estat utilitzada com a aliment humà. No oblidis mantenir-la sempre tapada i així tindràs mel per estona!

Lucia García i Maria Costa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: