Avui a Notícies de l’institut farem una entrevista a el HongWei Zheng, l’Emma Cardona, en Pol Mingot i al Martí Miró (el professor que els va acompanyar al viatge). Després d’haver vingut de Galícia on es van produir les proves on van quedar en 4a posició.

- Com ha sigut la experiència?
PM: Ha estat una experiència molt enriquidora a nivell d’estudiant, la tornaria a repetir sense dubte.
HW: Ha sigut una experiència molt bona, a part de fer ciències també hem conegut a gent nova, molt simpàtica i en general hi ha hagut molt bon ambient, ha sigut una grata experiència.
EC: Ha sigut una experiència increïble hem gaudit molt i no només hem aprés molt de ciències, també hem conegut a gent molt amable. Ha sigut tot molt guai.
- Us van semblar complicats els examens?
PM: Els exàmens van ser difícils, però el més complicat va ser el de física. No eren exàmens on havíem d’aplicar els nostres coneixements, més aviat havíem d’utilitzar la nostra lògica per tal de donar respostes adients.
HW: En general tenien un nivell elevat amb contingut de batxillerat i hi haviem moltes coses que no havíem fet, però ens en vam sortir i possiblement el de física va ser el més díficil, encara que biologia i química van ser més acceptables.
EC: Sí, personalment em van semblar molt difícils ja que hi havia coses que no sabíem ni havíem donat a classe, però ho vam saber solucionar.
- Esteu contents amb el vostre resultat?
PM: La veritat és que tot i que a vegades queda un regust agre, ens consta que ens hem quedat a molt poc. Estic molt content del treball i l’esforç que hem fet.
EC: Sí, encara que no hem quedat dels tres primers estem molt contents de fins on hem arribat.
- Creieu que amb aquesta experiència heu pogut aprendre alguna cosa?
PM: La veritat és que hem après molt, ja sigui sobre les persones, és a dir, a no tenir estereotips sobre altres comunitats autònomes, fins a coneixements teòrics molt avançats.
HW: A part de les ciències i els continguts nous que hem après, també hem après a conviure més amb gent que no coneixíem de res. Tal i com va dir un dels organitzadors, ens vam aprendre el DNI.
- Vau fer bona relació amb els altres participants?
PM: La veritat és que sí, amb excepció d’algunes comunitats autònomes amb les que no ens vam avenir molt.
EC: Sí, molt bona. Com vam dormir amb una altra comunitat (en el nostre cas ens va tocar dormir amb els participants de Castilla la Mancha) vam establir una molt bona relació.
- Tornarieu a viure l’experiència? Si és que sí, què cambiaríeu?
PM: Sí, la tornaríem a viure i només canviaria una cosa, que no fos un programa tan exhaustiu.
HW: Jo sí que la tornaria a viure, però una cosa que canviaria seria repartir una mica més els exàmens i les conferències.
EC: Jo també la tornaria a repetir, però jo faria que fossin més dies i, com ha dit el meu company, repartir els exàmens i les conferències.
- Que és el que més us va agradar de l’experiència? I el que menys?
PM: El que més em va agradar va ser compartir habitació amb els d’Albacete i el que menys, el programa.
HW: El que més em va agradar va ser l’ambient que hi havia allà, tota la gent era molt familiar i molt agradable. El que menys em va agradar va ser el temps, ja estava quasi tot el dia plovent i no feia gaire bon temps.
EC: El que més em va agradar va ser estar amb tots els de les comunitats i els meus companys, ens ho vam passar molt bé i vam fer molta pinya. El que menys em va agradar també va ser el temps, ja que va ploure tots els dies menys un.
- Martí, estàs content amb l’esforç i les capacitats que tenen els teus alumnes?
Estic molt content, tant del HongWei com del Pol com de l’Emma, perquè jo crec que han aprofitat molt aquesta experiència tant a nivell científic, ja que han vist moltes coses, han assistit a xerrades, han fet exàmens, han pogut interaccionar amb investigadors, han vist laboratoris… com a nivell social i personal, perquè s’han relacionat molt bé amb alumnes de la seva edat amb les seves mateixes inquietuds i capacitats. Ho han aprofitat molt i estic molt content per aquest esforç que han fet i també perquè han demostrat fins on són capaços d’arribar.

Esperem que amb aquesta entrevista hagueu pogut conèixer una mica més sobre aquestes proves i que l’any que ve algú s’animi a provar-ho.
Lídia Pedrós i Erin Casas
Filed under: Notícies de l'IES |
Deixa un comentari