Per desconnectar! – La Polinèsia Francesa

Benvinguts i benvingudes una setmana més a la secció de Per desconnectar! En aquesta ocasió us portem informació sobre ni més ni menys que les paradisíaques illes de la Polinèsia Francesa. Aquest indret és considerat el destí perfecte per, si el pressupost ho permet, celebrar una lluna de mel. Així que, a continuació us donarem alguna informació sobre aquest lloc tan característic i captivador.

INTRODUCCIÓ

La Polinèsia Francesa

La Polinèsia Francesa es troba localitzada al sud de l’oceà Pacífic i està formada per 118 illots agrupats en 5 arxipèlags: Les Illes de la Societat, les Illes Marqueses, les Illes Gambier, les Illes Australs i les Illes Tuamotu. A més, té una superfície de 4,167 km² i 283.007 (2017) d’habitants aproximadament. La seva capital és Papeete, la localitat més gran de Tahití, situada a l’arxipèlag de les Illes de la Societat.

EL CLIMA

El clima de la Polinèsia Francesa és dividit en l’estació fresca i la càlida. A tots els arxipèlags que formen les Illes Fiji, l’estació càlida es caracteritza per la humitat, mentre que la fresca – també coneguda com a hivern austral i que va del maig fins a l’octubre – manté una humitat menor.

No obstant això, la Polinèsia és molt amplia i comprèn un ampli rang d’illes on cada arxipèlag té un clima diferent.

Clima de la Polinèsia Francesa nord: les Illes Marqueses

De tipus tropical humit amb temperatures constants. La temporada càlida va des del gener fins a l’agost i l’estació fresca està entre els mesos de setembre i desembre.

Aquest arxipèlag és caracteritzat pels seus vents suaus, les seves pluges moderades, les seves temperatures altes i per les nombroses hores de sol.

Clima de les Illes Tuamotu

El clima, igual que a Les Marqueses, és humit. No obstant això, les temperatures són una mica diferents. L’estació humida comença al novembre i no acaba fins l’abril. El període de temps durant el qual tenen lloc el nombre més gran de precipitacions és al desembre i al gener. El clima de les illes Tuamotu es caracteritza per les pluges moderades, les temperatures amb escasses variacions, moltes hores de sol i els vents que resulten més forts per la manca de relleu.

Clima a les Illes de la Societat

El clima d’aquest grup d’illes també és tropical humit. Durant la temporada càlida es produeixen fortes pluges mentre que durant la fresca les precipitacions són dèbils.

Les temperatures són una mica més baixes que a la resta d’arxipèlags, però la diferència no és gaire notable; aquestes es mantenen al voltant dels 25 °C de mitjana. Una temperatura ideal per gaudir de platges com la de Bora Bora i la de Tahití.

Clima a la Polinèsia Francesa Sud, a les Illes Australs

Com a conseqüència de la seva situació geogràfica, aquestes illes posseeixen les condicions meteorològiques menys favorables de totes les de la Polinèsia. Plou durant gairebé tot l’any, hi ha molta humitat i la temperatura mitjana és més freda que a la majoria d’illes de l’arxipèlag, d’uns 20 °C.

Clima de les Illes Gambier

El clima d’aquestes illes és similar al de les Australs. Les precipitacions no cessen en tot l’any i les temperatures són fresques. Malgrat això, el nombre d’hores de sol és major que a les illes anteriorment esmentades.

Bora Bora

Aquesta és l’illa més visitada de la Polinèsia Francesa a causa de les seves espectaculars temperatures d’entre 25 °C i 30 °C al llarg de tot l’any, els seus vents suaus i el fet que el risc d’huracans és mínim. És gràcies a totes aquestes característiques que els turistes la consideren l’indret paradisíac perfecte per visitar a qualsevol època de l’any. No obstant això, es recomana visitar-la durant els mesos de maig fins a l’octubre.

 

Resultado de imagen de french polynesia weather

Gràfic de les temperatures mitjanes a la Polinèsia Francesa

 

LA MONEDA

La moneda de la Polinèsia Francesa és el Franc Pacífic Frànces (XPF). Aquesta pertany a tots els territoris francesos d’ultramar, incloent-hi Nova Caledònia, Wallis Futuna i la Polinèsia Francesa.

  • Monedes: 1, 2, 5, 10, 20, 50 i 100 francs
  • Bitllets: 500, 1000, 5000 i 10000 francs
  • Taxa de canvi:
    • 1 EUR = 119,3317 XPF

Monedes i bitllets de la Polinèsia Francesa

DIFERÈNCIA HORÀRIA

La diferència horària és d’11 hores menys respecte d’Espanya. És a dir, que quan a la Polinèsia Francesa són les 12 del migdia, aquí són les 11 de la nit.

 

GASTRONOMIA

COCONUT BREAD

Aquest pa amb sabor a coco és un plat típic de la Polinèsia Francesa. A més de ser molt fàcil de preparar, els ingredients que constitueixen aquesta recepta són naturals i fàcilment accessibles. Per fer-la només serà necessari: farina de coco, una mica de sal, bicarbonat, ous, oli de coco i llet d’ametlles sense sucre.

coconut bread recipe

Coconut bread

POISSON CRU

Aquest plat nacional, conegut en francès com a poisson cru o en tahitià com ia ota és un gir tropical al tradicional cebiche. Aquesta recepta es basa en tonyina vermella crua marinada en una deliciosa i aromàtica barreja de suc de llima i llet de coco acompanyada de pebrots, tomàquet i pastanaga.

Poisson Cru dish in Tahiti

Poisson cru

 

CREVETTES TACOS

Els polinesis també gaudeixen els anomenats Crevettes tacos, els quals són una innovació dels tacos tradicionals on se substitueix la carn trossejada per gambes petites.

Crevettes tacos

 

MAHI MAHI

Aquest peix típic de la Polinèsia Francesa és un plat que no us podeu oblidar de tastar en cas que visiteu alguna de les seves illes paradisíaques. Aquest tipus de peix se sol menjar acompanyat de daus d’alvocat, tomàquet, ceba vermella, coriandre, jalapeños i de suc de llima.

Resultado de imagen de mahi mahi recipe

Mahi mahi

 

BANANA POE

El tradicional Banana Poe de la Polinèsia Francesa és una confitura dolça de plàtan, midó de blat de moro i sucre, aromatitzada amb vainilla, servida amb una crema de coco i empolvorada amb sucre bru.

Resultado de imagen de BANANA POE

Banana poe

 

FIRI FIRI

Aquest plat tradicional és ideal per esmorzar i força semblant als xurros típics d’Espanya. L’única diferència amb aquests és que els firi firi estan elaborats amb llet de coco. Els ingredients principals per fer la recepta són: farina, sucre, llet de coco, llevat sec, aigua tèbia i oli per fregir-los finalment.

Imagen relacionada

Firi firi

 

MONKEY BREAD

El Monkey Bread és un pastís suau, dolç i enganxós servit per esmorzar o com a regal. Es forma a partir de diversos trossos massa cuita al forn coberta per una barreja de crema de formatge, suc de pinya i extracte de coco que li aporta el seu sabor tan característic.

Polynesian Pull-Apart

Monkey bread

 

QUÈ FER I VISITAR?

TAHITÍ

Tahití és l’illa més gran de la Polinèsia Francesa situada a l’arxipèlag de les Illes de la Societat al sud d’Oceania. Allà es poden visitar platges d’aigües cristal·lines, museus on s’exposen les obres de Paul Gauguin, la llacuna costanera de Tahití i, a més, instal·lar-se en ressorts de molta qualitat.

Vista aèria de Tahití

 

BORA BORA

Es tracta una petita illa volcànica situada a 280 km al nord-oest de Tahití la qual és molt més coneguda pel busseig que es practica a la Gran Barrera de Corall. Al centre de l’illa es pot visitar la famosa muntanya Otemanu, un volcà inactiu de 727 metres on també es realitza senderisme. A més els més religiosos poden gaudir de la Parròquia de Sant Pere Celestí, una església petita però acollidora.

Bora Bora

 

MOOREA

Moorea és una illa volcànica situada a només 17 km al nord-oest de Tahití. Allà trobem les seves típiques muntanyes escarpades i les increïbles platges de sorra. Per una altra banda, podem gaudir de la llacuna costanera d’Opunohu i també visitar el mirador Belvedere, la muntanya Mont Rotui i el meravellós parc de fauna salvatge anomenat Lagoonarium.

Submarinisme a Moorea

 

PAPEETE

Papeete està situada a Tahití i és la capital de la Polinèsia Francesa. Allà es troba l’atrafegada plaça Place Vai’ete que, a les tardes, s’omple de roulottes i carros de menjar. A l’illa també es pot visitar l’extens mercat Marché on es venen `productes agrícoles de la localitat. A més, els amants de la natura podran gaudir del parc Pā’ōfa’i Gardens el qual posseeix increïbles palmeres, arbres florents i grans àrees de gespa.

Papeete

 

 

 

Paula Pajuelo i Raquel Soldado

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: