Tal vez mañana

Aquesta setmana, a la secció de Lletra a Lletra, us recomanaré un dels llibres que més emocions m’ha fet sentir; passant per la més gran de les impotències, la més dolça de les tendreses o la més profunda de les tristors. El llibre va ser escrit per una de les escriptores més destacades segons el The New York Times, Collen Hoower, i va ser publicat per l’editorial Atria Books el març del 2014.

Entre les pàgines del seu llibre, Hoower ens explica la història de la Sydney Blake, una noia de 22 anys, filla d’advocats, que està complint finalment el seu somni d’estudiar música. Ara mateix es troba en una mena de bombolla idíl·lica: per fi ha convençut els seus estrictes pares de la seva decisió universitària, ha anat a viure amb la seva millor amiga i la relació amb el seu xicot Hunter no podria anar millor. Un dia, però, tota aquesta perfecta bombolla explota, i la jove es queda sense cap lloc on anar ni amb ningú amb qui comptar. És en aquest moment, quan coneix en Ridge, un dels companys de residència que, a canvi d’ajudar-lo a sortir del seu bloqueig com a compositor, acceptarà a acollir-la a casa seva.

Aquesta novel·la està catalogada dins de l’innovador gènere New Adult, els llibres de la qual ens expliquen com un adolescent deixa enrere la seva vida juvenil per endinsar-se al món adult. En aquest cas, Tal vez mañana es centra en el gran canvi a l’hora d’enfocar una relació (ja sigui amorosa, professional, familiar…) a mesura que el temps va passant i ens dona una perspectiva de com es veuen les coses amb una edat o amb un altre.

En la meva opinió, crec que Tal vez mañana amaga una trama molt més complicada i profunda que la que ens deixen veure en un primer moment. Compta amb uns personatges molt ben detallats i l’autora s’ha encarregat d’explotar al màxim els seus dos protagonistes, deixant pel final sorpreses en els seus comportaments, que ni els seus fans més espavilats han arribat a esperar. A més, Colleen sap explicar tot el que passa dins del seu cap d’una forma amena i senzilla, facilitant així l’empatia i la connexió instantània amb els personatges. Això fa que sigui senzill devorar qualsevol de les seves obres en menys de 24 hores. Un punt a destacar, és que ens expliquen la mateixa història des de el punt de vista dels dos protagonistes, cosa que fa que se’ns doti de molt més sentit tot el que passa als capítols.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: