El merescut reconeixement a la surfista Maya Gabeira

La surfista brasilera Maya Gabeira, ha fet història en ser guardonada amb un Rècord Guinness. Tal com ha anunciat la Lliga Mundial de Surf (WSL), l’esportista va aconseguir surfejar l’onada més gran que mai ha surfejat una dona.

A més, també se li ha lliurat el premi a l’Onada Major Femenina XXL, per haver aguantat al llom d’una onada de 20,72 metres. Aquest propòsit el va aconseguir el passat 18 de gener a Nazaré (Portugal). Precisament, al mateix escenari que va patir un accident al 2013, en el qual quasi perd la vida.

Tot i que la jove va poder travessar el gran mur d’aigua, el seu gran repte va ser aconseguir l’existència d’una categoria femenina a la Lliga Mundial de Surf i al Rècord Guinness, ja que només hi havia la dels homes.

“Era essencial tenir un rècord separat”, va dir Gabeira.

L’esportista, després d’adonar-se que havia surfejat l’onada més gran de la seva vida, li va demanar a Miguel Moreira, professor del Departament d’Esports i Salut de la Universitat de Lisboa, que la mesurés. A més, va viatjar a la seu de la Lliga Mundial de Surf per demanar el seu suport i aconseguir la seva certificació. Malgrat el seu esforç, no va rebre cap resposta per part de la federació.

Al mes d’Agost, va demanar als seus seguidors que recolzessin la sol·licitud a la plataforma change.org. “Definitivament hi ha gent a qui no li agrada la idea que hi hagi dones surfejant les ones més grans”, va escriure. “Potser no he pogut cridar amb la força necessària”. I va funcionar. Gràcies a la seva petició, va ser escoltada.

Finalment, l’1 d’Octubre, Maya Gabeira, va ser premiada pel seu gran èxit a la cerimònia celebrada a Nazaré.

Resultat d'imatges de maya gabeira record guiness

“És important expandir les nostres possibilitats”, va dir. “On encara no existeixen els espais per a les dones, han de ser creats”. L’esportista, va concloure dient que espera que el seu cas serveixi d’inspiració tant per a surfistes com ella com per a qualsevol dona que vulgui ser reconeguda per la seva feina.

Raquel Soldado

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: