Visitem Malàisia!

Malàisia és un estat federal d’Àsia Sud-oriental. Consta de tretze estats i tres territoris federals, amb una àrea de 329.847 km². La seva capital és Kuala Lumpur. Té una població de vint milions d’habitants distribuïda en un territori dividit en dues regions pel Mar de la Xina Meridional. La de la Malàisia peninsular es troba a la península Malàisia i limita al nord amb Tailàndia i al sud amb Singapur. La de Malàisia oriental, per la seva banda, està situada a la zona septentrional de Borneo i limita al sud amb Indonèsia i al nord amb Brunei. És a prop de l’equador i el seu clima és tropical.

Imagen relacionada

 

 

 

 

 

 

 

Moneda

La moneda oficial de Malàisia és el Ringgit. Normalment s’abreuja RM.

Resultado de imagen de RINGGIT

Idioma i bandera

A Malàisia es parla malai i anglès.

La bandera de Malàisia es compon de 14 faixes, que alternen blanc i vermell, ja que el país té una estructura federal i en un principi hi havia 14 estats. Quan Singapur va deixar la federació es van mantenir les 14 faixes i es va atribuir la 14 al districte federal. La faixa inferior és blanca, mentre que la superior és vermella, i es diferencia així de la bandera dels Estats Units. El quarter superior esquerre és de color blau amb una lluna i una estrella de 14 puntes, ambdues de color or.

Resultado de imagen de malasia bandera

Gastronomia

 • Satay

Resultat d'imatges de satay

 • Nasi lemak

Resultat d'imatges de nasi lemak

 • Kuih

Imatge relacionada

 • Laksa lemak

Laksa Lemak en George Town, Penang.

Cultura

La cultura de Malàisia està conformada per l’aportació de les diverses cultures dels diferents pobles de Malàisia. Les primeres persones que van viure a la zona van ser tribus indígenes que encara subsisteixen, que van ser seguits pels malais, que van emigrar a aquesta regió des del continent asiàtic en l’antiguitat. Les influències culturals de la Xina i l’Índia van deixar la seva marca en començar a créixer el comerç, va començar amb aquests països, i amb això va augmentar la immigració a Malàisia. Altres cultures que han influït en gran mesura cultura malaia són les persa, àrab i britànica. Els diversos grups ètnics que actualment conviuen a Malàisia tenen la seva pròpia identitat cultural i distintiva, encara que amb algun encreuament.

Resultat d'imatges de cultura malasia

 

 

 

 

 

 

Clima

Malàisia té un clima tropical sense temperatures extremadament altes. Els dies són càlids i les nits bastant fresques. L’estació de pluges duren aproximadament des de novembre fins a febrer.

Resultat d'imatges de clima malasia Imatge relacionada

Llocs per visitar

 • Torres Petrones

Imatge relacionada

 • Putra Mosque

Resultat d'imatges de putra mosque

 • Circuit de Kuala Lumpur

Resultat d'imatges de circuito singapur

 • Parc Nacional Gunung Mulu

Gunung Mulu

 • Taman Negara

Taman Negara

Celebritats

 • Michelle Yeoh

Actriu, model i ballarina.

Resultat d'imatges de Michelle Yeoh

 • Amber Chia

Model i actriu.

Resultat d'imatges de Amber Chia wikipedia

 • Jimmy Choo

Dissenyador de moda.

Resultat d'imatges de jimmy choo wikipedia

 

Iker Carretero i Yacouba Mangassouba

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: