La Nasa llença una nau la qual podrà investigar la geologia de mart

Aquest dissabte la Nasa ha llençat el model de nau InSight que s’instal·larà d’aquí set mesos a la superfície de Mart amb l’objectiu d’analitzar les capes més profundes i els anomenats ‘marsquakes. Inaugura l’era de l’exploració geològica profunda.

El llançament del robot s’ha fet a la una des de California i l’arribada s’espera pel 26 de novembre després d’haver realitzat un total de 485 milions de Km.

L’enlairament estava programat per al març del 2016, però la NASA el va ajornar per problemes tècnics en el sismògraf SEIS.

«El nostre planeta i Mart van ser modelats a partir dels mateixos materials primordials, però després es van tornar diferents. El que aprenguin podria ajudar a buscar exoplanetes similars a la Terra i a determinar quins podrien sustentar vida. L’‘InSight’ és una missió a Mart, però és molt més que una missió a Mart».

Resultat d'imatges de nasa

Provarà de captar els terratrèmols submarins de Mart. La NASA no ha intentat fer aquest tipus de ciència des de les missions Viking. L’‘InSight’, en canvi, es posarà directament a la superfície del planeta per proporcionar dades amb més precisió.

Arnau Marcos i Sergi Velez

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: