Monument en homenatge a la memòria històrica

El passat dia 14 d’abril, coincidint amb la commemoració del 87è aniversari de la proclamació de la II República, es va instal·lar a la plaça de la República l’escultura “Memòria històrica”, obra de l’artista Josep Plandiura.

El monument està fet d’acer, fa 3,80 m d’alçada i pesa 200 kg. L’escultura rep homenatge als montornesencs morts o desapareguts en la Guerra Civil, als camps de refugiats i als camps d’extermini nazi. L’obra s’eleva en forma de flama com a evocació a l’esforç, la lluita i les penalitats que van passar aquestes persones i que van permetre una vida millor i un futur esperançador per a les generacions posteriors.

L'escultura "Memòria històrica" a la plaça de la República

Durant l’acte, que va començar a les 11 h del matí, hi va haver discursos, entre d’altres, de l’alcalde, José A. Montero i de la regidora de Cultura, Helena Ollé. També es va fer una breu lectura de les biografies dels tretze morts o desapareguts, el nom dels quals figura en un faristol proper a l’escultura.

L’acte va finalitzar a la sala d’exposicions de Can Saurina, on va quedar inaugurada l’exposició “Dones del 36”. La mostra ha estat cedida pel Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones de l’Ajuntament de Barcelona i es podrà visitar fins al 28 d’abril.

Arnau Marcos i Marina Viñallonga

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: