Les 7 caixes

Aquesta setmana en recomanacions us portem el llibre de les 7 caixes, un testimoni únic sobre l’exili, la deportació i l’Holocaust.

Resum:Resultado de imagen de les 7 caixes

Molts anys després, després de la llarga malaltia i la mort de la seva mare, Dory Sontheimer descobreix, a dalt de la seva casa, les set caixes que li revelen una identitat i un passat tan desconeguts com dramàtics. Ordenant aquest emergent llegat, compost per fotografies, cartes, passaports i altres documents, Sontheimer reconstrueix la crònica de la seva família. Durant dotze anys, i moguda per una mescla de fascinació, curiositat i sentit de l’haver de, va completant una recerca que la portarà a Alemanya, Israel, EE.UU, Canadà i Txèquia. Així anirà seguint el rastre d’una de tantes famílies víctimes de la matança industrialitzada de jueus. Refugiats preventivament a Barcelona i fugint dels estralls del nazisme, els pares de Dory van iniciar una nova vida que els va obligar a negar el seu origen i a adoptar una llengua, un nom, un credo i un ofici que no eren els seus.

 

Cristian Urquieta i Pau Saborit

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: