Sant Jordi s’apropa!

Aquesta setmana a la secció de Reportatge ja que s’apropa l’època de Sant Jordi avui us venim a informar una mica sobre el més important i interessant d’aquesta típica festa
Imatge relacionada

El seu origen prové del segle XV quan ja s’organitzava a Barcelona una fira de roses amb motiu de Sant Jordi. Acudien sobretot nuvis, promesos i matrimonis joves, i això fa pensar que el costum de regalar una rosa té l’origen en aquesta festa, que se celebrava en el Palau de la Generalitat.

Imatge relacionada

Llavors cada anys el 23 d’abril és costum regalar una rosa a la dona i un llibre a l’home encara que molta gent ho fa al contrari. La figura de Sant Jordi en si és coneix per matar al drac que volia menjar-se a la bonica noia Cleodolinda. Quan acaba amb ell amb la sang vesada del monstre, surten roses i se la dona a la donzella com a regal del seu honor, és per això que és costum la rosa com a emblema principal d’aquesta tradició catalana i també el llibre.

Resultat d'imatges de SANT JORDI paradetes

Imatge relacionada

Per tant aquí a Catalunya és típic veure cada diada de Sant Jordi en tots els pobles i ciutats d’arreu de la comunitat autònoma, a les places i carrerons més coneguts de cada lloc, petits establiments amb parades venent rosses i també gran varietat de llibres que és solen vendre una gran quantitat, per tant molta gent de fora el que aprofita per fer és conèixer aquesta curiosa tradició ja que en altres llocs no és fa.
També se sol celebrar mitjançant estants amb llibres i roses a escoles on també és fan espectacles balls i danses.
Imatge relacionada
Sergi Velez i Iker Carretero

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: