La teoria del todo

El passat 14 de març va morir un dels físics més coneguts a nivell mundial, Stephen William Hawking, ​​ va nèixer el 8 de gener de 1942, Oxford, Regne Unit. Aquest, va ser un físic teòric, astrofísic, cosmòleg i divulgador científic.

També és conegut per patir una malaltia motoneuronal relacionada amb l’esclerosi lateral amiotròfica (ELA) que se li va diagnosticar amb 21 anys i que va anar agreujant el seu estat amb el pas dels anys, fins a deixar-ho gairebé completament paralitzat​ i li va forçar a comunicar-se a través d’un aparell generador de veu.

Resultado de imagen de stephen hawkings             Imagen relacionada

Després de la seva mort la seva pel·lícula, titulada “La teoría del todo” (The Theory of Everything originalment en anglès) ha tingut molta repercussió. És una pel·lícula biogràfica de drama i romanç britànica-nord-americà de 2014, dirigida per James Marsh, Stephen Hawking i produïda per Anthony McCarten. La pel·lícula està basada en les memòries de Jane Hawking, en la qual dóna a conèixer la relació amb la seva exesposa, el físic teòric Stephen Hawking, el seu diagnòstic i l’evolució de la seva malaltia. La pel·lícula va ser nominada a cinc premis Oscar, guanyant en la categoria de millor actor (Eddie Redmayne com Stephen Hawking).

Resultado de imagen de la teoria del todo

Resultado de imagen de la teoria del todo

 

Dawit Contreras i Pau Saborit

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: