Sabies que…

Aquesta setmana a la secció del Sabies que… us porto una data molt interessant que potser mai t’hauries imaginat.

Sabies que quan els astronautes estan a l’Espai la seva temperatura corporal aconsegueix els 40 ºC?

Resultat d'imatges de astronauta

Doncs és un fet que encara que ens pugui semblar que no, passa. Segur pensaves que anar a l’Espai era increïble. Investigadors acaben de descobrir que la temperatura corporal dels astronautes va incrementant conforme passa el temps, aconseguint fins als 40 ºC. Aquesta febre apareix fins i tot quan el cos està en repòs absolut, o qual llança nova informació sobre les reaccions que té el cos humà fora de la Terra, d’acord a un estudi publicat en Scientific Reports.

Per què incrementa la temperatura?

Existeixen diversos factors que tenen a veure amb l’ambient en el qual es troben els astronautes durant les missions. Entre elles és que en condicions de calor és difícil eliminar l’excés de calor a l’espai, doncs en aquest lloc s’evapora més lent.
Com es van adonar de la febre a l’Espai?

Constantment s’està estudiant com reacciona l’ésser humà en viatges perllongats a l’espai, per això és que aquesta recerca va obtenir la lectura de temperatura d’onze astronautes durant diversos moments de la seva estada fora de l’atmosfera en un període de 90 dies. Per a això es va desenvolupar una tecnologia que combina un sensor de temperatura superficial de pell amb un sensor de flux de calor, que és capaç de mesurar els mínims canvis. Una troballa més va ser que la calor corporal incrementa més ràpid quan en micro-gravetat.

Resultat d'imatges de astronauta

Sergi Velez

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: