Fideuà

Aquesta setmana a posa’t les botes us portem el “fideuà”, un plat típic i ideal per disfrutar en família els caps de setmana. Aquí us deixo els seus ingredients i la seva elaboració. Espero que us agradi!

Ingredients:                                

Resultat d'imatges de fideua
-350 grams de fideus gruixuts.
-Brou de peix.
-150 grams de gambes   pelades.
-Uns quants musclos gallecs.
-Un calamar gran en trossos.
-Una ceba.
-Un pebrot vermell i un   altre vede.
-Safrà.
-Pebre dolç.
-Sal.
-Oli d’oliva verge extra.

 

Elaboració:

  1. El primer que cal fer és netejar bé el calamar, encara que el millor és demanar-li al peixater que ens ho netegi i ens ho talli en trossos petits. Després el  posarem en un plat i ho reservarem.2. En segon lloc, posarem a escalfar a una paella àmplia amb el fons d’oli d’oliva verge extra i mentre s’escalfa, rentarem bé la ceba i la picarem bastant fina al costat dels pebrots.3. Una vegada estigui calenta l’oli deixarem el calamar i ho deixarem a foc mitjà fins que vagi adquirint una mica de color.

    4. Després d’això, afegirem la ceba picada amb els pebrots i ho introduirem tot durant uns minuts fins que tot estigui tou.

    5. Agregarem el brou de peix, aproximadament un litre, i una mica de safrà, ho deixarem coure una estona fins que el brou de peix es vagi evaporant, moment en el qual haurem d’afegir els musclos i les gambes.

    6. Quan el fideu estigui fet, ja solament ens quedarà retirar la paellera del foc, cobrir-la amb un drap net de cotó i deixar-ho reposar durant uns 10 minuts aproximadament i ja estarà llista per servir.

 

Yacouba Mangassouba 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: