L’origen dels reis mags

Aquesta setmana en la secció de reportatge us explicarem l’origen dels reis mags.

Els reis mags venen d’Orient Mitjà i van fer la seva “primera aparició segons l’evangeli de Sant Mateu” en el capítol  2 versicles 1-12.

Segons la tradició cristiana els reis mags és la denominació que reben els doctors de l’església  o sacerdots erudites en l’antic orient que després del naixement de Jesús de Natzaret, van anar al “portal de betlem” a donar-li presents al nen Jesús “Or, Encens i Mirra”.

Avui dia la figura dels reis mags s’utilitza en èpoques nadalenques amb l’objectiu de portar regals (o carbó), regals si t’has portat bé i carbó si t’has portat malament, per als infants del nostre món. Però avui no estem per parlar de l’actualitat sinó que us parlarem de la història dels reis mags.

Melcior, Gaspar i Baltasar eren tres reis de l’orient que guiats per una estrella els va guiar fins a Betlem. Es diu que abans d’arribar van parar a Jerusalem per interrogar el rei Herodes “el gran”  que els va dir que segons la profecia de Miquel , Jesús naixeria a Betlem, el rei va dir que en el seu camí de retorn els reis l’avisessin si havia nascut per portar-li presents però la seva intenció era matar al nen.

Una altra vegada van tornar a veure l’estrella que els dirigia a naixement, una vegada allà, li van portar 3 regals per adorar-los, or, que significa la seva naturalesa real, com present conferit als reis, encens que representa la seva naturalesa divina, emprat en el culte i mirra, un compost embalsamador per als morts, representant el sofriment i mort futura de Jesús.

Al retorn, no van avisar a Herodes del naixement de l’infant ja que un somni el va advertir de les seves intencions. Herodes, llavors, va ordenar donar mort a tots els nens menors de dos anys residents a Betlem i als 3 reis.

En conclusió hem fet una enquesta per veure si la gent sap la història dels reis mags.

De 13 persones, 8 sí la sabien i 5 no.Resultado de imagen de reis mags

Resultado de imagen de reis mags portal de belenResultado de imagen de reis mags

Mario Castillo i Fran Terrón

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: