L’Article 155 es posa en marxa

El passat dissabte dia 21 d’octubre el President del Govern d’Espanya va iniciar els procediments de l’aplicació de l’Article 155 de la Constitució.

Després dels fets ocorreguts durant aquest mes d’octubre, el President del Govern ha declarat públicament la decisió de l’aplicació de l’Article 155 de la Constitució (molt polemitzat durant els últims dies), el qual suspèn l’autonomia de Catalunya i el poder passa al propi govern d’Espanya.Resultat d'imatges de rajoy rueda de prensa 155

“1. Si una Comunidad Autónoma no cumpliere las obligaciones que la Constitución u otras leyes le impongan, o actuare de forma que atente gravemente al interés general de España, el Gobierno, previo requerimiento al Presidente de la Comunidad Autónoma y, en el caso de no ser atendido, con la aprobación por mayoría absoluta del Senado, podrá adoptar las medidas necesarias para obligar a aquélla al cumplimiento forzoso de dichas obligaciones o para la protección del mencionado interés general.”

“2. Para la ejecución de las medidas previstas en el apartado anterior, el Gobierno podrá dar instrucciones a todas las autoridades de las Comunidades Autónomas.”

El proper dijous 26 d’octubre es celebrarà un ple del Parlament de Catalunya, amb motiu de debatre l’actual situació i les mesures que pensen adoptar. I el divendres 27, està previst que es reuneixen els membres del Senat per aprovar o no l’article i continuar amb els procediments adients. El President de la Generalitat Carles Puigdemont, té previst declarar davant d’aquest Senat.Resultat d'imatges de puigdemont parlament

Les principals mesures de l’article 155 són: el cessament dels membres del govern (el Senyor President, Carles Puigdemont; el senyor Vicepresident, Oriol Junqueres; i els Consellers i Conselleres), la limitació dels poders del Parlament, el control dels Mossos d’Esquadra, dels mitjans de comunicació públics i de la Generalitat de Catalunya (a través dels diferents ministeris). El propòsit principal és fer fora l’actual govern per convocar eleccions autonòmiques en un termini màxim de 6 mesos. Compta amb el suport del “PSOE” (cosa que no es sol veure) i del partit “Ciutadans”.

Mario Castillo i Sergio Fernàndez

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: