Viatgem fins a Rio de Janeiro!

Localització
Rio de Janeiro és la capital de Brasil. La població és de 2.004 milions, i la seva àrea metropolitana té una població de 13 milions.

Clima
El clima està classificat com tropical atlàntic. La mitjana anual de les temperatures mitjanes màximes mensuals és 26,1 °C, i de les mitjanes mínimes mensuals, 20 °C. Les mitjanes anuals de les temperatures màximes i mínimes absolutes de cada mes queden respectivament, en 36,2 °C i 13,8 °C. Juliol és el mes més fred, amb mitjanes màxima i mínima de 24 °C i 17 °C, i gener, el més calent (29 °C i 23 °C).

Flora i fauna
Flora: Els terrenys que formen el que avui coneixem com Rio de Janeiro són una extensa àrea de terreny fèrtil que, abans de l’arribada dels europeus, era una immensa selva tropical plena de manglars, llacunes i pantans.

La zona es caracteritza per ser una selva tropical humida. El fet d’estar en una zona costanera fa que segons el nivell d’altitud hi hagi una vegetació o una altra.

Per exemple, per sobre dels 1.500 metres sobre el nivell del mar el bosc és un Bosc Nuvolós de baixes temperatures. Són típiques d’aquestes altituds plantes natives com el ipê-amarelo, el fedegoso, el jacarandá-mimoso, la paineira, la quaresmeira, el embaúba, el cedre i la canyella.

ipê-amarelo

D’altra banda, entre els 500 i 1.500 metres d’altura, es desenvolupa el que es coneix com a Boscatge de Muntanya, on és possible apreciar arbres que aconsegueixen els 25 metres d’altura. Aquí viuen espècies com la Vochysia laurifolia, la Clethra brasilensis, gran quantitat de palmeres…

Clethra brasilensis

Finalment, la part més baixa de la Mata Atlàntica, coneguda com a Boscatge Submontañosa, s’estén entre els 50 i els 500 metres d’altitud. En l’actualitat, la flora que abunda en aquesta zona està formada per arbres fruiters com la palmera cocotera, la palmera del açaí o palmell manaca, la jaboticaba, falgueres, orquídies, bromelias i una àmplia varietat de plantes trepadores.

palmera cocotera

Fauna: Habiten més de dues-centes espècies d’animals, entre les quals destaquen serps, iguanas i calangos. També es poden veure colorides aus com la saíra, la rendeira, el tangará o el colibrí i unes altres de major grandària com a esparvers i jacupembas. Entre els mamífers, l’animal més comú són els micos.

Unes altres de les espècies animals representatives són el jacaré-de-papo-amarelo, la tortuga i el capibara.

Els més difícils de veure a causa que es camuflen molt bé són els mandrosos, els tucans i els papagais.

Altres animals de Rio de Janeiro són el cadell-do-mato, el gat do mato, el tatu o armadillo i el tamanduá-mirim o ós melero.

Llocs turístics

  • El Crist Redemptor: és un símbol de la ciutat de Rio de Janeiro i una de les set noves meravelles del món. L’estàtua mesura 39,6 metres i pesa al voltant de 700 tones. Està situada al cim del Mont Corcovado. Va ser inaugurada el 12 d’octubre de 1931, després de 9 anys d’obres. L’any 2003 es va inaugurar l’accés mecanitzat al cim del munt, amb ascensors panoràmics i escales mecàniques, que eviten la pujada dels 220 esglaons de l’escala que portaven al peu de l’estàtua.

  • La Muntanya del Pa de Sucre: és una de les grans icones de la ciutat.

  • Monestir de São Bento: És una de les esglésies més conegudes de Brasil. Des del  monestir hi ha una vista excel·lent de la ciutat.

  • Estadi de Maracaná: És un estadi de futbol a l’aire lliure situat a Rio de Janeiro. Va ser construït en 1948. El seu nom real és Estadi Jornalista Mario Filho, en honor a un periodista brasiler molt conegut, Mario Filho. La capacitat del Maracaná és de 200,000 a 88,992 seients. És l’estadi més gran d’Amèrica del Sud.

Cultura
Música
La cançó oficial de Rio de Janeiro és Cidade Maravilhosa, en català ciutat meravellosa. És considerada un himne cívic de la ciutat i una de les cançons favorites durant el carnaval de Rio de Janeiro al febrer. La ciutat també s’ha fet mundialment coneguda per la cançó Garota de Ipanema

Carnaval
El carnaval de Rio de Janeiro se celebra anualment 40 dies abans de la Pasqua i enceta l’inici de la Quaresma. És un dels carnavals més visitats i coneguts del món. La ciutat es transforma al complet durant una setmana de febrer. Les reserves a la ciutat s’han de fer amb molta anticipació i els preus dels hotels acostumen a assolir els seus màxims anuals. Aquest, és famós per les seves escoles de samba que desfilen.

Ruth Pajuelo i Judit Durán

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: