En un dia com avui…

Fets històrics

2010

-A Haití, es produeix un terrible terratrèmol de magnitud 7,3 graus en l’escala Ritcher. El balanç final de víctimes serà de més de 250.000. D’acord als registres històrics, Haití no sofria terratrèmols importants des de cap a més de 200 anys, els de major magnitud van ocórrer en 1751 i 1770 encara que mai van arribar a aconseguir els 7 graus de l’escala de Richter.

1946

-En aquesta data, el Consell de Seguretat de Nacions Unides es reuneix per primera vegada. En aquest moment, 51 estats formen part de l’ONU i el Consell de Seguretat queda format per 11 membres. La membresía permanent de l’esmentat Consell quedarà en mans dels aliats victoriosos de la Segona Guerra Mundial: Estats Units, la URSS, França, Regne Unit i Xina, sent la resta membres no permanents i rotatoris. Aquests membres no permanents seran triats per l’Assemblea General per a un període de 2 anys i no podran ser reelegits a la conclusió del seu mandat

1816

-A França, en considerar perillosa a la família de Napoleó, s’aprova una llei per la qual tots els seus parents han d’abandonar el país.

1807

-La ciutat de Leiden (Holanda) resulta damnificada en esclatar un vaixell que està carregant pólvora i amarrat il·legalment en el costat Aquest del canal Rapenburg. L’explosió, que destrueix centenars de cases, sega la vida a uns 150 ciutadans. El rei Luis Napoleó Bonaparte visitarà personalment la ciutat per coordinar l’ajuda a les desgraciades víctimes.

Morts

1976

-Mor en el Regne Unit, Agatha Christie, escriptora britànica de novel·les de misteri de gran èxit, coneguda com la “reina del crim”. Serà la mare del personatge literari Hèrcules Poirot.

1844

Mor en Alencon (França) el capellà i guerriller espanyol Jerónimo Merino que, en 1808, en veure els excessos que havia perpetrat l’exèrcit francès al seu poble natal va decidir fer-se guerriller. Més tard es va fer carlista i, després de la signatura del Tractat de Vergara en 1839, es va retirar a França.

1665

–Mor en Castris (França) Pierre de Fermat, jurista i destacat matemàtic clau per al desenvolupament del càlcul modern. Va aconseguir notables contribucions a la geometria analítica.

1519

-Mor en Wells (Alemanya), Maximiliano I, emperador d’Alemanya. Abans de morir es va assegurar que la seva corona imperial passés al seu nét Carlos I d’Espanya, i no a França encarnat en la persona del seu rei Francisco I.

Helena Martín i Alex Gil

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: