De viatge per Mykonos!

1

Aquesta setmana visitarem Mykonos. Mykonos és una illa grega que forma part de l’arxipèlag de les Cíclades, situat al mar Egeu.

2

És un dels llocs més turístics de tota Grècia i dins d’aquesta illa, s’han gravat realities com per exemple Super Shore.

 3

Una mica d’història

Segons la mitologia grega, a Mykonos estaven enterrats els gegants vençuts per Heracles (semidéu fill de Zeus i d’Alcmene). També existia la tradició mítica que Tetis (mare d’Aquil·les) va enterrar a Áyax, després de la Guerra de Troia, Atenea (deessa de la saviesa i de l’artesania) i Posidó (déu del mar)  van provocar la seva mort.

Va ser una illa relativament pobra fins a l’augment del turisme l’any 1950.

4

Població i superfície

Aquesta illa tenia una població de 10.190 habitants al 2011, i té una superfície 85,5 km².

5

Clima

Les temperatures varien amb una mitjana diària de 29ºC a l’estiu i de 12ºC durant l’hivern.

 6

Què podem fer?

Petita Venècia de Mykonos

La Petita Venècia de Mykonos és una de les zones més belles i més fotografiades de l’illa. També és coneguda com Alevkandra, en grec “levkanoun” que vol dir “rentar”. En aquesta zona rentaven les dones la roba. Es troba a la part baixa de la capital i la seva bellesa es deu al conjunt de cases construïdes sobre l’aigua, com a Venècia. En aquest lloc també es troben uns quants molins de Mykonos.

 7

Els Molins de Mykonos

Els molins de vent de Mykonos formen part del paisatge i són un símbol de l’illa. Estan a la zona alta del barri de Mykonos Town (Chora).

8

L’illa de Delos

L’illa de Delos és una de les illes gregues més petites. Es troba al sud-oest de Mykonos i del seu port surten vaixells que connecten les dues illes. Per tota l’illa de Delos es poden trobar senyals d’aquest passat gloriós i molts llocs arqueològics com els tres Temples d’Apol·lo, el Camí dels Lleons. També té un museu on s’exposen moltes de les restes arqueològiques trobades.

9

De festa per Mykonos!

En Chora o Mykonos Town també hi ha molts pubs, clubs i discoteques per la zona vella i pel barri de la Petita Venècia.

Hi ha dos llocs prou coneguts: les discoteques Space Dance i el Skandinavian Bar, on es pot ballar fins molt tard.

Space Dance

És al centre de Mykonos i té diverses sales dedicades a la música electrònica.

 10

Skandinavian

Aquest bar es troba al carrer Agios Ioannis i és de les primeres que es van construir a l’illa. El més interessant és que és una discoteca a l’aire lliure i té una zona de bar.

 11

Allotjament

Durant la nostra estada a Mykonos, ens allotjarem a  Rocabella Mykonos Art Hotel & Spa. Això ens costarà 94€ cada nit. L’hotel disposa de serveis de neteja, esmorzar gratuït, Spa, internet gratuï…

 12

Restaurants

Taverna Nikos

És un dels restaurants més antics de l’illa. Podràs degustar la deliciosa cuina i veure els pelicans pessigant sense preocupacions entre les taules de la taverna. Cuina única, un ambient únic omplirà les seves vacances d’estiu amb records únics. Està obert des de 1976.

 13

Bakaló

Bakaló és una casa tradicional de Mykonos que data del segle XVIII, amb un pati amb jardí, pou dels desitjos… En aquest restaurant es serveixen menjars típics grecs.

14

I aquí finalitza aquest fantàstic viatge, esperem que us hagi agradat.

Alex Casanova i Paula Castillo

Deixa un comentari