El pes de la lletra en una cançó

Segons el diccionari, la música és ”l’art que s’expressa mitjançant la combinació de sons, d’acord amb les lleis de la melodia, l’harmonia i el ritme.

Sens dubte, la definició és correcta, però… La música sola pot ser un art apreciat per tothom? Un dels pilars fonamentals perquè una cançó pugui agradar al públic, en general, és la veu. Segons la meva experiència, aquesta no ha sigut la raó principal per la qual m’han agradat molts dels temes musicals que escolto avui en dia.

En el meu cas, la majoria de composicions que escolto no són en castellà, català o anglès; sinó en un altre idioma. Sent honestos, la veu és important. Però no hi ha major satisfacció que saber el missatge darrere la seva lletra.

Per exemple, les lletres del grup que més escolto són creades per ells mateixos, la qual cosa recolza encara més l’opinió que donaré més endavant.

D’entrada, avui en dia, pràcticament, totes les cançons que la gent escolta són d’amor. Per una banda, crec que són lletres boniques que agraden a molta gent (i a mi també m’agraden). No obstant, per l’altra, crec que hi ha temes que són més importants a tractar com la societat. Per això, admiro el grup que abans he esmentat.

Aquesta banda (composta per joves) es dedica a escriure sobre temes com els problemes en l’educació, la societat interessada i egoista, ser qui volen els altres que siguis sense ser tu mateix, els conflictes interns en l’adolescència i, per últim, et motiven a seguir el camí que tu has escollit respecte al teu futur.

La idea central és que qualsevol persona es pot relacionar amb aquests aspectes fent reflexionar a un mateix. El poder identificar-te amb aquestes lletres fa sentir-te més humà, més persona. Són situacions reals que ens trobem cada dia. Pots sentir la passió i sentiments d’aquella persona que canta juntament amb la melodia, amb més empatia. Veus que és com tu, i et sents recolzat en els teus pensaments.

En conclusió, penso que a vegades les melodies només acompanyen les lletres que, per a mi, tenen més pes que els altres elements. A vegades, tan sols el significat d’un tema, aconsegueix que t’agradi aquest.

 ''Sé que no és fàcil però grava-ho al teu pit. Si sembla que t'estavellaràs, trepitja més fort, noi.


”Sé que no és fàcil però grava-ho al teu pit.
Si sembla que t’estavellaràs, trepitja més fort, noi.”

Ariadna Fernández

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: