Els orígens del Pop!

La música pop va començar a mitjans del segle XX amb la figura contrària a la música clàssica. La música pop va sorgir per tal de ser comercialitzada i estava orientada cap a un públic molt ampli.

El pop és molt difícil de delimitar ja que és un tema molt ampli. Hi ha gèneres com el gospel,  el jazz o el blues que no es considera música pop, però dins d’aquest tipus n’hi ha moltíssims més. Aquests subestils van sorgir als països anglesos però poc a poc s’han anat estenent.

Als seus principis, el pop era un sinònim de Rock and Roll, ara la relacionem amb la publicitat i la comercialització.

El pop es basa en un estil musical amb un estil no definit, que té una melodia simple, fàcil de recordar i que compta amb unes estratègies per cridar l’atenció del públic.

Els temes principals que tracten les cançons de pop, acostumen a ser amoroses o referències sexuals entre d’altres temes ja més variats. També cal dir que en aquest tipus de música no és necessari que el cantant sigui qui hagi escrit la mateixa.

La música pop, normalment és la més escoltada pels adolescents i per això les discografies s’interessen per aquesta.

Per que tingui molt més èxit, hi ha hagut vegades que els grups que apareixen davant del  públic no són qui canten realment, és l’anomenat Play Back. Un d’aquests grups pot ser Milli Vanilli.

Actualment considerem el rei del pop a Michael Jackson així com també reina del pop a Madonna. I com a grup de pop més destacat Els Beatles.

                                   

 the beatles

SUBGÈNERES DEL POP

El primer subgènere que trobem és el Mainstream (pop comercial). En aquest estil s’agrupen els artistes que tenen  molt èxit i tenen pressupostos per poder gaudir i duu a terme una carrera digna. Aquests artistes poden ser: Madonna, Britney Spears, Lady Gaga, KKylie Minogue, Cyndi Lauper, Cher, Lindsay Lohan, Prince, Janet Jackson i com no el rei del pop, Michael Jackson.

Un altre gènere és el pop independent (Indie i New Pop). Aquest estil és el que agrupa totes les discogràfiques que no disposen de grans pressupostos per tant no competeixen amb el Mainstream. A Espanya, els grups més coneguts són: Los piratas, Los planetas i Niños mutantes.

 Un tercer gènere és el pop electrònic, que és aquell que compta amb instruments electrònics i difitables. Alguns dels grups que hi ha són: Men without Hats, Thompson Twins, Pet Shop Boys, Eurythmics,  Depeche Mode Miranda, Lourdes i Belanova.

 El pop tradicional és aquell que compta amb veu, bateria, baix i guitarra, tenen una senzillesa i molt d’èxit.

El pop llatí és la música d’Amèrica Llatina, Portugal i de l’estat espanyol. Alguns dels famosos i coneguts que pertanyen a aquest grup són: JLO, Ricky Martin, Chayanne, Belinda Peregrin, Enrique Iglesias, Ricky Martin Ricardo Arjona, RBD, Thalia, Paulina Rubio i els colombians Juanes i Shakira

El pop vs rock és una manera de poder observar les diferències i les semblances entre cadascú d’aquests estils.

GRUPS DE POP CATALANS

Alguns dels grups de pop catalans són:

Els Pets

Sopa de Cabra

Ja t’ho diré

jathodire

Lax’n’Busto

Lax 2 C

Sau

images (2)

Font:  http://ca.wikipedia.org/wiki/M%C3%BAsica_pop

Marta Llopis i Marc Cornelles

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: