Una setmana a Berlin.

Avui, a la secció Per desconnectar, passarem una setmana en un lloc molt bonic i on podrem visitar un munt de monuments.

Has de visitar aquesta capital ja que té molts monuments històrics, parcs i sobretot història del segle XX.

Mur de Berlín:

Dos líders comunistes fent-se un petó

El mur de Berlín serà la nostra primera parada. El mur és el monument més conegut de Berlín, és un lloc que hem de visitar obligatòriament, ja que és història de la ciutat.

El mur va ser construït durant la Segona Guerra Mundial, per separa les dues parts de la ciutat, els comunistes i els aliats. Molta gent arriscava la seva vida diàriament, molts acabaven morts. Per això, després de moltes morts i de moltes manifestacions, el 9 de novembre de 1989 es va posar fi al mur.

Porta de Brandenburg:

La porta de Brandenburg a la nit.

Després de veure el mur podrem anar a visitar aquest altre monument. La porta de Brabdenburg esta situada a Pariser Plaz. Va ser un monument que va aguantar la guerra. En el monument en forma d’arc a la part superior podem observar Deessa de la victòria. Una dada curiosa és que quan Berlín va quedar separada en dos, la porta va quedar a la frontera entre els dos Berlins i no es va poder utilitzar.

Parc Tiergarten:

Parc Tiergarten vist des de dalt

Si vols fer una passejada amb el teu acompanyant el destí ideal és parc tiergarten. El parc compta amb més de 200 hectàrees. Dintre d’aquest parc que està situat al mig de Berlín podem trobar alguns monuments com pot ser el monument als Soviètic, és un monument que es va construir per honrar als 80000 soldats que va morir.

La gastronomia:

A Berlín la gastronomia no es queda darrera de qualsevol altre país. Podem trobar plats molt variats, però si vols menjar en bars trobaràs moltes salsitxes i cervesa.

CURRYWURST:

CURRYWURST

Aquest és un dels plats més típics, i com es pot aprecia a la seva foto no és un plat molt elaborat, fins i tot el podries fer tu a casa, però és molt més bo si el fa una persona que l’ha fet moltes vegades. Aquest plat no el trobaràs a un restaurant, sinó que principalment el vendran els venedors ambulants o quioscos. 

Berliner Pfannkuchen:

La Berlinesa

La Berlinesa és un dolç, abans es menjava principalment a carnaval i a cap d’any. Per fer aques brioix s’utilitza la mateixa massa que la del dònut, podem dir que el sabor és molt semblant. La principal diferència és que en la berlinesa s’utilitza melmelada de pruna o maduixa. Per la gent a qui no li agrada la melmelada pot trobar-lo de xocolata o de crema de whisky.

Arnau Romero

https://www.viajarberlin.com/gastronomia-berlin-platos-tipicos.php

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: