T’atreveixes a anar a Budapest?

T’agradaria viatjar a Budapest? Avui a la secció Per desconnectar et proporcionarem tota la informació necessària sobre què veure, entre moltes altres coses.

Aquest lloc conegut com la perla del Danubi és per a molts, i per a mi, un lloc força tranquil i relaxant, que arriba a enamorar tant de dia com de nit i és per això que crec que és molt interessant i que és necessari de visitar. Així doncs, esteu preparats per endinsar-vos en l’aventura?

balneari “Széchenyi”
Pont situat al Danubi
“Bastión de los Pescadores”

Budapest, essent la capital d’Hongria, està formada per la unió de les ciutats Buda i Pest, separades pel riu Danubi (d’aquí el significat del seu reconeixement). Aquesta ciutat està envoltada d’imponents edificis i monuments històrics com el Pont de les Cadenes i el Parlament, parcs, cafès històrics i sobretot, fantàstics balnearis on et podràs relaxar després d’un dia de visites.

Així doncs començarem amb un dels llocs anomenats anteriorment.

1. Parlament de Budapest

Parlament de Budapest

Aquest parlament és probablement l’edifici més conegut de Budapest, ja que és el centre de la legislatura hongaresa i per les seves grans dimensions. La veritat és que recomanem molt visitar-lo i, de fet, la millor manera de descobrir la història d’aquest edifici és reservant aquesta visita guiada amb guia en espanyol que podreu trobar clicant sobre el text.

2. Òpera de Budapest

Òpera de Budapest per dins

També és molt important anar fins a l’emblemàtica Òpera, situada a la gran Avinguda Andrassy, ​​que és un altre dels llocs més bonics a visitar. Aquest edifici d’estil neorenaixentista i amb una extraordinària acústica, destaca per la preciosa façana amb 16 escultures dels músics i compositors més importants d’Hongria. A dins podreu gaudir amb els espectacles de ballet, òpera o concerts.

3. Balneari Széchenyi

Balneari Széchenyi

Aquest balneari que trobareu a Budapest és un dels banys termals medicinals més grans d’Europa i un dels més populars que visitar a Budapest. En aquest complex termal d’estil neogòtic podreu gaudir de les 3 grans piscines a l’aire lliure que produeixen una sensació curiosa en totes les diferents estacions del any, donant calor a l’hivern i fred a l’estiu. A l’interior també podreu trobar tot el necessari per passar unes divertides hores entre piscines i massatges professionals.

D’altre banda podeu trobar alguns dels menjars més típics de Budapest com:

1. Goulash

Goulash

el plat nacional d’Hongria i el que segurament ja coneguis per ser el més internacional. És una sopa densa amb trossos de vedella, verdures i una mena de dumplings, servit amb pa i extra de paprika, és clar. Com a curiositat, el seu nom deriva de la paraula cowboy en hongarès (gulyàs), ja que antigament era el seu plat preferit. Ara ha passat a ser un menjar rústic perfecte per escalfar el cos a l’hivern.

Csirkepaprikás

2. Csirkepaprikás

Un altre conegut plat de la gastronomia hongaresa és el csirkepaprikás, pollastre guisat amb paprika i nata àcida, a més de verdures recurrents com ceba, pebrots verds i tomàquets. El resultat és un potatge cremós i contundent, que es pot servir amb arròs o creïlles d’acompanyament.

Webgrafia:

https://www.disfrutabudapest.com/

https://es.wikipedia.org/wiki/Parlamento_de_Hungr%C3%ADa

https://www.civitatis.com/es/budapest/visita-guiada-parlamento-budapest/?aid=1051

https://infinitosuniversos.com/budapest-en-3-dias-que-ver-y-hacer/

Alba Soley

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: