Tot un mes LGTBIQ+

Història

“Avui comença el nostre mes!” Aquestes són les paraules de moltes de les persones del col·lectiu LGBTIQ+ en començar el mes de juny, suposo que voleu saber per què, veritat? Doncs jo us ho diré:

Stonewall Inn - Wikipedia, la enciclopedia libre
Pub Stonewall Inn

Al mes de juny de l’any 1969 es van dur a terme els aldarulls de Stonewall, que van ser unes manifestacions espontànies i violentes en protestes contra una batuda policial al pub conegut com Stonewall Inn,ubicat al barri neoyorquí de Greenwich Village. Aquests aldarulls van ser la primera ocasió a la història d’Estats Units on la comunitat LGBTIQ+ va lluitar contra el sistema que perseguia persones “no normatives”. Aquesta batuda va ocòrrer el 28 de juny de 1969 i per això cada 28 de juny se surt a manifestar el dret de llibertat d’expressió.

Altres orientacions/gèneres

Al col·lectiu LGBTIQ+ hi ha moltes orientacions, gèneres, etc. però només és conegut un 5% del col·lectiu i per això també donaré veu a a alguns per conèixer uns altres més:

Demisexuales: cuando solo las emociones generan deseo | Verne EL PAÍS
Bandera demisexual

Demisexual: Aquesta orientació es defineix per no sentir atracció física si no hi ha un vincle sentimental molt fort, és a dir, no pots tenir atracció sexual cap algú pel qual no tens sentiments molt forts. La bandera està formada per 4 colors: negre, lila, blanc i gris.

Heterosexualidad - Wikipedia, la enciclopedia libre
Bandera Heterosexual

Heterosexual: Tothom coneix l’orientació heterosexual, que es defineix per només estar amb persones del sexe contrari, però el que la majoria no sap i no accepta és que l’heterosexualitat està dintre del col·lectiu, ja que és una orientació sexual igual. La bandera té 6 colors i és un degradat del negre al blanc.

Género fluido - Wikipedia, la enciclopedia libre
Bandera genere fluid

Genere fluïd: El genere fluïd s’identifica per les persones que no s’identifiquen amb cap gènere, o amb els dos, o un dia un i un dia l’altre, és a dir, com si no tinguesin clar quin gènere són per identificar-se amb els dos. La seva bandera porta 5 colors: rosa, blanc, lila, negre i blau.

Género no binario - Wikipedia, la enciclopedia libre
bandera genere no binari

Gènere no binari: Aquest gènere és semblant al gènere fluïd i a l’agènere, però aquest significa que no ets de cap gènere i a la vegada dels dos, ja que tens característiques d’un gènere i d’un altre. Els colors de la bandera són 4 colors: groc, blanc, lila i negre.

Anarquismo en pdf 🏳️‍⚧️ #RuymánLibertad on Twitter: "#OrgulloLGBT  #SimbolosLGTB #Agenero Bandera de lxs #Agenero… "
Bandera agenere

Agènere: Aquest gènere es caracteritza per no sentir-se de cap gènere, no són ni homes ni dones, no tenen gènere. La bandera és de 4 colors i 3 repetits i els colors amb la seqüència són: negre, gris, blanc, verd, blanc gris i negre.

Hi ha molts més, però aquests són alguns dels més comuns i menys coneguts.

Marches, manifestacions i calendari de juny

Es diu que les marxes pel colectiu LGBTIQ+ són les més “sanes”, és a dir, són les marxes i manifestacions amb menys perill de totes, ja que tractem de cuidar els uns als altres i sobre tot ens respectem, siguem com siguem.

Épinglé sur In The News
Manifestació LGTBI+

També dir que s’està començant a fer pel mes de juny un dia per cada orientació/gènere, aixi que podria ser un bon moment per anar amb els colors de la teva bandera al teu dia i no oblideu que el dia 28 de juny es farà la manifestació. Espero que hi pugueu anar i sempre amb la mascareta posada. Fins aviat!

Helena Pérez

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: