Dia Mundial d’Acció pels Trastorns de Conducta Alimentària

Anorexia, bulimia trastornos alimenticios de estrés por pandemia

Aquest 2 de juny es commemora el Dia Mundial d’Acció pels Trastorns de Conducta Alimentària.

Aquests desordres afecten en tot el món a set de cada 1.000 dones i a un de cada 1.000 homes aproximadament. Els TCA tenen un nivell de mortalitat major que qualsevol altre trastorn de salut mental. Per això és important commemorar aquest dia a nivell mundial.

L’objectiu d’aquest dia és expandir la consciència mundial sobre els desordres com a malalties tractables, que poden afectar a qualsevol. Durant aquest dia les diferents institucions, grups, associacions, universitats i organitzacions realitzen diverses activitats destinades a informar i conscienciar a la població com tallers, xerrades, videoconferències, fòrums…

Que són els TCA?

Són trastorns mentals que generen una obsessió pel control del pes. Ho poden patir persones de totes les edats i tampoc influeix el sexe. Aquestes persones sofreixen alteracions mentals i físiques. És necessari que qui ho pateix se sotmeti a un tractament mèdic i psicològic. A més, és important que tinguin suport familiar, ja que una de les característiques dels trastorns és que el pacient no s’adona de la seva malaltia i no pot identificar les conseqüències.

Quins trastorns existeixen?

Els trastorns de conducta alimentària més coneguts són: la bulímia, l’anorèxia nerviosa, la ortorèxia, el trastorn per fartanera i la vigorèxia.

Causes

Es desconeix la raó exacta, però poden augmentar els riscos si té familiars que ho han patit o si la persona presenta problemes psicològics i emocionals, autoestima baixa, perfeccionisme, comportaments impulsius o relacions problemàtiques.

Conseqüències

Poden causar diverses complicacions, com més greu sigui o més duri el trastorn, és més probable que hagi conseqüències greus, com: depressió i ansietat, pensaments suïcides, problemes de creixement, problemes socials, consum de substàncies, problemes laborals i escolars i, fins i tot, la mort.

Carla Rodríguez

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: