El futur del motor

Avui, a la secció Viatge al Futur, et portem tot el que has de saber sobre els cotxes del futur.

Renault también avanzará un futuro de coches sin conductor en Ginebra |  Diariomotor
Cotxe autònom

Quan podré comprar un cotxe autònom?

Tot i que els fabricants de vehicles treballen en l’actualitat en la recerca del model autònom perfecte, l’origen de tot això es remunta a 1939. Qui va inventar el cotxe sense conductor va ser Norman Bel Geddes a la fira de mostres Futurama, que va presentar un vehicle elèctric que estava controlat per un circuit elèctric encastat en el paviment de la carretera.

A més de la comoditat, també es preveu que els cotxes de conducció autònoma augmentin la seguretat dels vehicles, sobretot si tenim en compte que un percentatge d’accidents venen motivats per un error humà.

3d hombre pensando: vectores, gráficos, imágenes vectoriales |  Depositphotos®

Com funcionen els cotxes que condueixen sols?

Això és possible gràcies a una sèrie de dispositius, com són els sensors LIDAR (Laser Imaging Detection and Ranging), sistemes de visió computada, càmeres, radars, algoritmes per a la localització i selecció de rutes, mapes 3D definició i una gran potència informàtica per gestionar tota aquesta informació.

Nissan Juke-R, la bestia con motor de Nissan GT-R va tomando forma |  Diariomotor
Construcció d’un cotxe

Quant costa un cotxe autònom?

En l’actualitat es parla de més d’una xifra. La marca Volvo preveu adaptar de manera opcional aquest extra en alguns dels seus vehicles, situant el sobrecost en 9.000 euros. Altres eleven aquesta xifra a una quantitat molt superior. De fet, només el sistema LIDAR que empra el prototip Koola de Google costa 60.000 euros. Aquest sistema, que es localitza a la part superior del cotxe, és una espècie de radar de llum que detecta els objectes del voltant i determina els llocs buits per circular.

Los dineros del Campeonato de Europa | Cabalarium
Diners

Quan tindrem cotxes sense conductor?

Són tot incerteses pel que fa a aquests vehicles, fins i tot resulta complicat posar-li data a l’aparició de manera oficial al cotxe autònom a Espanya. Els més optimistes aposten per l’any 2022, com a molt aviat. En qualsevol cas, el principal obstacle resideix en la legislació. Abans de res han d’abordar un seguit d’aspectes jurídics, polítics, infraestructures i de responsabilitat.

Bosch da un nuevo empujón al coche autónomo: presentará en el CES de Las  Vegas un sensor LIDAR más económico
Cotxe amb detecció de moviment

Espero que us hagi servit aquesta informació sobre els cotxes autònoms que aviat tindrem als carrers.

Sergi Ávila

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: