5 consells per aprofitar el teu ordinador al màxim!

Aquesta setmana a la secció de pregunta’m us portem 5 consells per al teu ordinador, per tal que puguis aprofitar-lo al màxim. Esperem que us serveixi útilment.

1- Desactivar programes d’inici

Quan encens el teu ordinador molts programes innecessaris s’inicien sense que te n’adonis, això significa que tarda més a estar disponible sigui per treballar o jugar a alguns videojocs.

  • Com fer-ho:

Per fer això ens anirem al buscador del nostre ordinador i posarem “administrador de tareas”, un cop iniciat això ens sortirà una finestra que posarà inici, li donem i ens sortirà tots els nostres programes que s’inicien i els programes que tenen més impacte a l’inicar-se, només hem de fer clic dret sobre el programa que causa més impacte i desactivar-ho, això ho podeu fer amb els programes que vulgueu.

Captura

2- Treure tot tipus d’animació del ordinador

Aquesta opció farà que es vegi el teu ordinador una mica més lleig però que el farà una mica més àgil, mostrar tots els detalls de les icones o de les carpetes també repercuteix al nostre rendiment.

  • Com fer-ho:

Hem d’anar a la configuració del sistema, una vegada que ja estem hem d’entrar a l’apartat de rendiment, quan ja ho tenim li donem a l’opció de “Ajustar para obtener el mejor rendimiento”.

Resultado de imagen de opciones de rendimiento windows 10

3- Treure a Cortana

Encara que sigui el teu assistent intel·ligent de Windows es pot fer una mica pesat per al teu ordinador, no es pot eliminar Cortana directament, però deshabilitarem algunes de les seves funcions, això farà que el teu assistent consumeixi menys recursos de l’ordinador i fer-lo una mica més àgil.

  • Com fer-ho:

Ens ficarem a configuració, un cop allà buscarem en el buscador Cortana i ens sortirà algunes funcions de que fa Cortana, deshabilitarem totes aquelles que no ens interessi.

Resultado de imagen de deshabilitar cortana

4-Tancar programes en segon pla que no estem utilizant

Moltes de les aplicacions i programes de l’ordinador no s’utilitzen activament, però estan actives perquè s’han iniciat en un altre moment, això fa que el nostre ordinador funcioni més lent sense que les estem utilitzant.

  • Com fer-ho:

Obrirem “Administrador de tareas” i busca la pestanya de processos, allí veuràs totes les aplicacions que estigui en segon pla i tota l’energia que estan consumi de la CPU, només desactiva les que no et facin falta, però vés amb compte, si baixes més, trobaràs un apartat que posa “Procesos de Windows” no tanquis cap d’aquest aparat sinó en un futur el teu ordinador pot espatllar-se o desapareixerà informació o documents.

Resultado de imagen de aplicaciones en segundo plano windows 10

5-Activar el mètode d’alt rendiment

Hi ha diferents tipus de mètode en el teu ordinador, però si el que vols és que el teu ordinador aprofiti al màxim la targeta gràfica, processador, pantalla i connexions, si tens un portàtil això farà que la teva bateria es gasti més ràpid però fent això s’aconsegueix un ordinador més àgil i amb més capacitat.

  • Com fer-ho:

Anirem a “Panel de control” un cop estiguem allí, seleccionarem l’opció de “Hardware i sondio” i veurem un apart que posa “Opciones de energia” segurament estigui l’opció d’equilibrat doncs nosaltres posarem l’opció d’alt rendiment.

Resultado de imagen de alto rendimiento windows 10

Cristian Urquieta i Yacouba Mangassouba

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: