Anem a Canadà

Introducció i situació geogràfica:

Canadà és un país situat al nord d’Amèrica i el més gran per extensió després de Rússia. Fa frontera amb els Estats Units i té un total de 35.702.707 d’habitants.

Moneda i Forma de govern:

La moneda que s’utilitza és el Dollar canadenc. Pel que fa el govern s’utilitza una monarquia constitucional en la qual Elisabet II és la reina i Justin Trodeau és el primer ministre.

Imagen relacionada

Imagen relacionada

Idioma i Bandera:

L’idioma utilitzat principalment al país és l’anglès, encara que el francès també és bastant parlat a la regió canadenca.

La bandera està formada per dues franges vermelles i una de blanca. El blanc és degut a l’emblema reial francès; i el vermell, a la creu de Sant Jordi. L’altre part de la bandera és una fulla que fa referència a la flora del país.

Resultado de imagen de angles i francès

Resultado de imagen de canada

Gastronomia:

BeaverTails: Aquest dolç és una de les grans especialitats d’una cadena de pastisseries que duu el mateix nom. Es tracta d’una massa fregida amb forma allargada i aplanada. S’unten amb crema de cacau, pastís de poma, canyella…

Resultat d'imatges de BeaverTails

Poutine: Es tracta d’un plat típic de patates amb formatge Cheddar i salsa de carn. És típic de Quebec. El formatge s’afageix quan les patates ja estan fregides; i la salsa, quan està ben calenta, per tal que és fongui el formatge i que les patates quedin toves. Fent aquest passos obtindrem un dels plats més coneguts de la regió.

Resultat d'imatges de Poutine

Tourtière: És un pastís de carn, també anomenat pâté à la viande en francès, tradicional en Any Nou i al Nadal (tot i que es pot trobar durant tot l’any). Consisteix en una massa de pa farcida de carn picada de porc, vedella o cérvol.

Resultat d'imatges de tourtiere

Xarop d’arç: En anglès maple syrup, i en francès sirop d’èreable. És el producte més conegut de Canadà a nivell mundial. Es pren acompanyat de pancakes o trempettes, però també s’usa com a condiment en gran quantitat de postres. S’elabora a partir de la saba de l’arç sucrer, de l’arç vermell o negre.

Jarabe de arce

Flora i fauna:

Pel que fa la flora, podem trobar més de 900 espècies diferents. A l’Àrtic destaca la tundra, un tipus de bosc. La vegetació disminueix a mesura que ens apropem al Pol Nord. Abunden els boscos, on podem trobar abeduls, herbes, molsa i flors de fulla perenne. També en són característiques les conníferes. I per últim, destaquem els arç i els avets.

Resultat d'imatges de flora canadà

I en relació a la fauna, les espècies característiques del país són: bous, rens, osos polars, ossos bruns, llops, linxs, cérvols, guineus; oques, perdius, guatlles, àguiles, òlibes, gansos; salmons, bacallans, truites…

Imatge relacionada

Clima:

Canadà és caracteritza per un clima continental, amb hiverns molts freds amb altes temperatures sota zero i estius càlids d’entre 30-35 graus. La primavera i la tardor, són estacions més temperades i en el cas de la tardor podem apreciar un gran espectacle a l’hora de canviar les fulles de color.

Resultat d'imatges de clima canadà

 

Llocs per visitar: 

Toronto i les Cataractes del Niàgara: És una de les ciutats més famoses i grans del país i ofereix un gran paisatge i grans llocs per visitar. Els gratacels d’oficines són els més visibles de l’Skyline de Toronto, una ciutat on també estan florint últimament al voltant del Downtown i Waterfront els gratacels residencials coneguts com condominiums que tenen com a característica principal les seves façanes de cristall i el seu elevat preu.

Les cataractes són grans caigudes d’aigua entre els Estats Units i el Canadà.

Resultat d'imatges de Toronto

Resultat d'imatges de Toronto i les Cataractes del Niàgara:

Quebec: Té una població de 8 milions d’habitants i és una de les províncies més habitades i visitades durant l’any.

Resultat d'imatges de quebec

Ottawa: És la capital del Canadà i conté més d’un milió d’habitants i un gran centre turístic on és poden visitar munt de coses típiques de la zona i grans punts emblemàtics de la ciutat.

Imatge relacionada

Famosos/ “Celebrities”:

Pamela Anderson: Actriu, model i productora de televisió.

Imatge relacionada

Ryan Reynolds: Famós actor de cinema i televisió conegut per les seves grans aparicions a les pel·lícules.

Resultat d'imatges de Ryan Reynolds

Drake: Cantant/raper molt famós que s’està consolidant en el top per els seus últims temes.

Resultat d'imatges de Drake

Justin Bieber: Famós jove cantant que va anar creixent gràcies a un popular vídeo de la plataforma Youtube.

Imatge relacionada

Sergio Fernàndez i Sergi Velez

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: