Prohibició dels estris de plàstic d’un sol ús a partir del 2020

La Comissió de Medi Ambient del Congrés ha acordat portar a terme les modificacions legislatives necessàries per prohibir la comercialització, importació i exportació d’estris de plàstic d’un sol ús (plats, gots, coberts o canyetes) a partir de l’1 de gener de 2020. Comunitats autònomes com les Balears i països com França ja han posat en marxa mesures similars.

El text aprovat aquesta setmana per tots els grups menys el PP ha sigut consensuat pels tres grups majoritaris de l’oposició (PSOE, Podem i Ciutadans) i planteja que tots els estris citats es fabriquin amb almenys un 50% de substàncies biodegradables a partir del 2020, i amb un 60% a partir del 2025.

Resultado de imagen de estris de plàstic

Els grups també han acordat disposar les mesures necessàries per prohibir la distribució gratuïta de bosses de plàstic d’un sol ús, i reduir i evitar el consum de les bosses etiquetades com a “oxobiodegradables” o “oxodegradables”, ja que s’ha demostrat que noResultado de imagen de bosses de plàstic es degraden sinó que es fragmenten en micropeces, que suposa risc per al sòl, l’aigua i els organismes.

També han decidit reduir la comercialització d’aliments envasats en safates de poliestirè, i perquè els envasos de tovalloles humides adverteixin de forma destacada que no es poden llançar al vàter perquè no són biodegradables com el paper higiènic.

El diputat d’Equo-Podem, Juan López de Uralde, promotor de la iniciativa, ha explicat que la meitat dels envasos de plàstic que es fan servir a Espanya acaben a l’abocador sense ser reciclats.

Sergio Fernàndez i Marina Viñallonga

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: