RISOTTO DE GAMBES

Ingredients:

– Arròs, 325 grams
– Gambes, 1/4 kg
– Mig got de vi blanc
– Una ceba mitjana
– Brou de peix, un litre
– Mantega, 75 grams
– Formatge paremesà, 75 grams
– Sal
– Oli d’oliva

Procediment:

Començarem a preparar els ingredients que emprarem en aquest fantàstic risotto, pelant les gambes, traient-li el cap i les closques. D’altra banda pelarem i picarem la ceba. I ara ja prepararem el risotto de gambes. En un cassó a part on farem el risotto, posarem a escalfar el brou de peix.

Posarem una paella amb oli d’oliva a escalfar a foc mitjà, i quan estigui fregirem la ceba picada fins que estigui dorada. En aquest moment afegirem les gambes que vam pelar anteriorment. Les deixarem un parell de minuts per a què es fregeixin una mica per ambdós costats.

Després ficarem l’arròs per a què es cuini una mica. Recorda que has de fer servir arròs especial de risotto si en tens, o bé arròs de gra curt o rodó, que és l’adequat per fer risotto, però mai utilitzis aquell arròs que no es passa, perquè el resultat final serà molt diferent del que hauria de ser.

Després de coure l’arròs sense deixar de remoure-la, afegirem el mig got de vi blanc i remourem bé fins que es consumeixi. L’arròs anirà absorbint tot el sabor dels ingredients que tenim a la paella i ficarem el brou de peix, que ha d’estar calent, per a què la cocció de l’arròs es freni. No ho agregarem tot de cop, sinó un parell de casos més o menys i deixarem consumir. Després afegirem altres dos, i així successivament fins a acabar-lo. Si necessites més brou perquè l’arròs encara està dur, afegiu el just i espereu que es consumeixi.

Quan l’arròs hagi absorbit tot el brou, corregiu el punt de sal, afegeix la mantega i el formatge parmesà, removent després per a que es mescli bé. Ha de quedar un arròs ben cremós. Aparteu-lo  del foc sense esperar massa temps, ja que el risotto ha de ser consumit només acabar de fer-ho.

Disfruteu d’aquesta fantàstica recepta.

Elena López i Mika Franganillo

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: