Viatgem a… Croàcia!

Croàcia està ubicada entre Europa Central, Europa meridional i el mar Mediterrani; Limita al nord amb Eslovènia i Hongria, al nord-est amb Sèrbia i al sud-est amb Montenegro i Bòsnia i Hercegovina, i al sud i a l’oest amb el mar Adriàtic. La capital és Zagreb, amb uns 700.000 habitants, i les ciutats principals són Split, Rijeka i Osijek, amb més de cent mil.

mapa-croacia[1]

Geografia

Té una superfície molt diversa, amb planes, llacs i turons a la zona continental del nord i el nord-est, muntanyes de bosc dens a Lika i Gorski Kotar, que són part dels Alps Dinàrics, i la costa rocosa i accidentada de l’Adriàtic. A l’extrem nord-est transcorre el Danubi, que marca la frontera amb Sèrbia, mentre que el seu afluent Drava separa Croàcia d’Hongria.

Clima

La major part del territori croat compta amb un clima moderadament càlid i plujós, és a dir, un clima continental. La temperatura mitjana mensual va de -3 °C al gener a 18 °C al juliol.

Economia

La moneda de Croàcia és la Kuna.

1 Euro = 7,68 Kuna

CROACIA-MONEDA-BIMETALICA-25-KUNA-2013-PICK-NEW_2[1]

Llocs per visitar

Dubrovnik llueix fantasia des de qualsevol dels seus angles però amb una escapada al cim de la Muntanya Srd podreu gaudir d’una vista completa de la ciutat, també podreu observar les illes properes que semblen flotar en el blau turquesa de les aigües de l’Adriàtic. Un cop a dalt hi ha una cafeteria estupenda en la qual podreu recuperar forces mentre observes fascinat la fantasia del paisatge.

View of Dubrovnik, Croatia

Vista de Dubrovnik

Entre les moltes restes romanes que hi ha per tota la ciutat, el perfectament conservat amfiteatre de Pula és el més impressionant. Situat al centre de la ciutat, és el cor de la majoria dels esdeveniments culturals de Pula, des de projeccions de cinema a concerts i festivals.

Pula Arena

Pula Arena

Esperem que us animeu i aneu a visitar aquest meravellós país que sembla que no sigui res però sorprèn molt!

Abel Linares i Blai Menchén

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: