La policia arresta desenes d’estudiants acampats a la universitat de Los Angeles en protesta per la guerra a Gaza.

El passat 2 de maig del 2024 va haver-hi una manifestació contra la guerra que està passant actualment a Gaza. Aquesta va passar a la UCLA, una universitat molt important de Los Angeles, Estats Units. En l’actualitat, la protesta encara continua.

Aquesta manifestació l’ha provocat la guerra entre Israel i Palestina. Els estudiants van instal·lar campaments a les universitats per demanar a les institucions que deixin de fer negocis amb Israel o empreses que recolzen la guerra a Gaza. Això també ha passat a diferents universitats americanes com la famosa Columbia.

Els estudiants d’aquesta universitat, van fer un mur amb tanques i cartons, perquè els manifestants no entrin a les instal·lacions del campus. Tot i això, ho van intentar, van tirar focs artificials i van agafar les tanques per treure-les del mig, però no va tenir gaire èxit, ja que resistien molt.

Aquestes protestes, juntament amb altres mobilitzacions a diverses universitats, augmenten la pressió sobre l’administració de Biden i han resultat en més de 1.300 detencions en les últimes dues setmanes. Mentrestant, Hamàs ha advertit que abandonarà les negociacions si Israel envaeix Rafah i ha rebutjat una proposta d’alto el foc. El cap de l’Estat Major militar d’Israel ha declarat que l’ofensiva a Gaza continuarà amb força i que s’estan preparant per a una ofensiva al nord. El primer ministre israelià ha comunicat a Antony Blinken que no acceptarà un acord que impliqui la fi de la guerra a Gaza.

Finalment, avui dia, les manifestacions encara continuen, no creiem que canvi la seva opinió sobre aquest tema.

Valeria Lacueva i Aina Sánchez

Deixa un comentari