LES MILLORS SÈRIES DELS ANYS 2000

Veure sèries de televisió és una de les coses més entretingudes i millors per matar el temps, i segurament haureu sentit parlar-ne de moltes conegudes com Élite, Stranger Things, Riverdale, Outer Banks, Game Of Thrones… Però avui, en la secció de recomanacions, us porto una llista de les millors sèries dels anys 2000 per donar-vos l’oportunitat de descobrir noves sèries que potser no són tan conegudes.

1. One Tree Hill

One Tree Hill va ser estrenada a l’any 2003, protagonitzada principalment per l’actor Chad Michael Murray, que fa el paper d’en Lucas Scott. Els personatges principals són: en Lucas; en Nathan Scott, interpretat per James Lafferty; la Haley James, interpretada per Bethany Joy Galeotti; la Brooke Davis, interpretada per Sophia Bush i per últim la Peyton Sawyer, interpretada per Hilarie Burton. Aquesta sèrie té un total de 9 temporades i es pot visualitzar a la plataforma digital d’HBO Max. La sèrie se situa en un petit poble dels Estats Units, Tree Hill, i tracta sobre dos germans totalment diferents, però que comparteixen pare i la mateixa passió, el bàsquet. Durant la sèrie es veuen obligats a millorar la seva relació, la qual cosa involucra a altres persones i causa problemes que hauran de resoldre. Les primeres temporades se centren sobretot en la vida dels personatges durant la joventut i l’època d’institut, però a mesura que les temporades van passant tots ells evolucionen i s’observa una sèrie més adulta. Tot i que la trama no cridi molt l’atenció, us asseguro que és una sèrie superentretinguda i de les millors que jo he vist. La varietat de personatges i els seus problemes personals tan realistes fan que et sentis identificat amb algun d’ells. No us la perdeu!

2. Anatomia de Grey

Anatomia de Grey és bastant més coneguda que l’anterior, però em fa especial il·lusió recomanar-la, ja que va ser una sèrie que em va marcar molt. Va ser estrenada l’any 2005 i la protagonista és la Meredith Grey, interpretada per Ellen Pompeo, té un total de 20 temporades i es pot veure a la plataforma de Disney+. Com es pot deduir pel seu nom, és una sèrie ambientada en un hospital dels Estats Units, concretament Seattle, i tracta sobre la vida de la nostra protagonista, la Meredith, quan comença la seva nova feina a un hospital com a cirurgiana. Ella fa nous amics com la Cristina, la Izzie, en George i l’Alex, però també coneix a nois i altres companys que no seran tan amics. No importa si no estàs interessat en la medicina, des del minut u t’atrapa i ja no pots parar de veure-la. Això sí, si ets una persona sensible, ves amb compte, ja que surten òrgans, sang i moltes coses que poden semblar una mica fatigoses per alguns degut a que tot sembla molt real. T’animo a veure-la com més aviat millor, no te’n penediràs! Si ho fas, prepara mocadors per plorar, vist que passen moltes coses que classifiquen a aquesta sèrie com a una de drama.

3. Gossip Girl

Gossip Girl també és molt coneguda. Va ser estrenada el 2007, té 6 temporades i es pot veure a Netflix, Amazon Prime i HBO Max. Els cinc personatges principals són: Blair Waldorf, interpretada per Leighton Meester; Serena Van Der Woodsen, interpretada per Blake Lively; Chuck Bass, interpretat per Ed Westwick; Nate Archibald, interpretat per Chace Crawford i per últim Dan Humphrey, interpretat per Penn Badgley. Aquesta història està localitzada a l’Upper East Side de Nova York, i tracta sobre un grup de cinc amics, els mencionats abans, i la seva vida envoltada de privilegis i diners mentre que intenten sobreviure a “La Reina Xafardera” (en anglès Gossip Girl), que des d’un blog pública xafarderia i secrets sobre aquests personatges. Durant la sèrie l’objectiu principal és descobrir la identitat de la Reina Xafardera, però no ho aconsegueixen fins al final. No tens ganes de saber que s’amaga darrere d’aquest blog? Per saber-ho hauràs de veure la sèrie, un cop comencis no podràs parar! T’animo a compartir la teva opinió en els comentaris!

4. The Vampire Diaries

Aquesta sèrie de televisió va ser estrenada el 2009, i té un total de 8 temporades, que les pots veure a HBO Max. The Vampire Diaries també és molt coneguda entre els joves, i la seva trama atrapa a molta gent, per tant, segur que a tu també. Els personatges principals són l’Elena Gilbert, interpretada per Nina Dobrev; Damon Salvatore, interpretata per Ian Somerhalder; Stefan Salvatore, interpretat per Paul Wesley; Caroline Forbes, interepretada per Candice Accola; Bonnie Bennett, interpretada per Kat Graham i per últim Matt Donovan, interpretat per Zach Roerig. És una sèrie d’acció i fantasia ambientada en un fictici petit poble dels Estats Units anomenat Mystic Falls. La seva trama es centra en l’Elena, que els seus pares acaben de morir. Quan l’Stefan i el Damon arriben al poble, comencen a passar coses molt estranyes i a mesura que passen els capítols es van descobrint secrets. Mai he vist una sèrie on passessin tantes coses! No t’avorriràs veient The Vampire Diaries! La recomano moltíssim si t’agrada l’acció i també l’amor, ja que hi ha un triangle amorós durant tota la sèrie que no et deixarà dormir. T’animo a veure-la ara mateix! A més, hi ha una sèrie derivada d’aquesta anomenada “The Originals”, que també la pots veure a HBO Max i és superinteressant.

5. Gilmore Girls

Jo considero que aquesta sèrie és molt diferent de les altres. Si busques una sèrie per relaxar-te i simplement passar-t’ho bé, aquesta és per a tu. Va ser estrenada el 2000 i té un total de 7 temporades que es poden veure a Netflix. Les dues protagonistes són la Lorelai Gilmore, interpretada per Lauren Graham i Rory Gilmore, interpretada per l’actriu Alexis Bledel. Aquesta sèrie explica la vida d’una mare jove i la seva filla de setze anys a un fictici petit poble dels Estats Units, Stars Hollow. Els seus punts d’humor fan que t’enganxis a aquesta sèrie molt ràpid. Tot i que els capítols durin uns 45 minuts, no ho sembla, perquè el temps passa volant mentre els veus. L’amor és el gran protagonista d’aquesta sèrie, i durant aquesta riuràs, ploraràs, t’enfadaràs i sentiràs moltes emocions. No dubtis a encendre la televisió i posar-te a veure-la ja. Com l’anterior, aquesta també té una sèrie derivada que es diu “Gilmore Girls: A Year in the Life”, que tracta sobre els mateixos protagonistes uns quants anys després.

6. Glee

L’última sèrie que us vull recomanar és Glee. El que la diferencia de les altres és que aquesta és una sèrie musical. Es va estrenar el 2009, té 6 temporades i es pot veure a la plataforma de Disney+. Hi ha molts personatges molt importants, però els principals són: Rachel Berry, interpretada per Lea Michele; Finn Hudson, interpretat per Cory Monteith; Kurt Hummel, interpretat per Chris Colfer; Santana Lopez, interpretada per Naya Rivera; Will Schuester, interpretat per Matthew Morrison i Quinn Fabray, interpretada per Dianna Agron. Aquesta sèrie tracta sobre un grup de joves d’un institut dels Estats Units que formen un Glee Club, que pels qui no ho saben és un grup de cant, i participen en competicions. És una sèrie molt divertida i entretinguda amb la qual pots descobrir molta música. Si ets fanàtic de la música, aquesta sèrie és per tu. Hi ha personatges superdiferents, cosa la qual fa que et puguis identificar amb qualsevol d’ells. T’animo al fet que li donis una oportunitat!

Fins aquí les recomanacions d’avui. Espero que us serveixin d’ajuda en cas que no sapigueu quina sèrie veure. Gràcies!

Clara Gavilán

UN OBJECTE TRAVESSA EL CEL DE LA PENÍNSULA

La matinada del diumenge 19 de maig una resplendor verda va il·luminar la península Ibèrica. La resplendor es va poder veure en diverses comunitats autònomes, des d’Andalusia fins a Galícia, i també a Lisboa. El fet va inundar ràpidament les xarxes socials i es van publicar vídeos i fotos del cel verd.

Al principi, molts pensaven que era un meteorit, però l’Agència Espacial Europea ha desmentit això i ha explicat que l’objecte vist era un bòlid que va travessar el cel a una velocitat de 162.000 quilòmetres per hora i que va acabar el seu recorregut cremant sobre l’oceà Atlàntic.

Un bòlid és un cos procedent de l’espai que travessa l’atmosfera de la Terra a gran velocitat, amb gran lluentor i, a vegades, pot arribar a explotar i fragmentar-se en trossos. Com s’ha pogut observar un bòlid és capaç d’il·luminar tot l’horitzó i pot mantenir la seva estela durant uns segons. El bòlid va deixar al seu pas un rastre blau, no obstant això, els meteorits, que són molt més comuns del que creiem, poden ser de molts altres colors: blaus, grocs o taronges. Això depèn de la seva composició química, de la roca espacial i de l’aire pel qual passa.

Els experts especulen que la roca rondava entre els 20 i els 30 centímetres i s’estima que el bòlid ha recorregut uns 500 quilòmetres abans d’extingir-se, sense arribar a suposar en cap moment un perill.

Laura Bitca

RECOMANACIÓ CINEMATOGRÀFICA: LADY BIRD

La pel·lícula Lady bird es una pel·licula feta als Estats Units a ‘any 2017. És guanyadora de 2 Globos d’Or i està escrita i dirigida per Greta Gerwig. Es pot veure a la plataforma de Netflix i té una durada de 94 minuts. També hi podem veure grans actors que han participat a la pel·lícula, com Saoirise Ronan (la podem veure a Mujercitas), Timothée Chalamet (també el podem veure a Mujercitas o Call me by your name)…

La pel·licula passa a Scramento, Califòrnia l’any 2002. Protagonitzada per Christine McPherson que adopta el nombre de “Lady Bird” (interpretada per Saoirise Ronan) , una adolescent que s’enfrenta al seu últim any d’institut i que vol assistir l’any vinent a una bona universitat.

Parla molt sobre la vida d’una adolescent i totes les grans coses que li passen a la seva vida i la d’obstacles que aquesta li posa, ella pretén trobar el seu camí per ser ella mateixa, ja que podem veure constantment l’evolució del personatge al llarg de la pel·lícula.

En resum, Lady Bird es una pel·lícula que parla sobre la vida d’una adolescent en el seu últim any d’institut i de totes les experiències que hi viu

Aquí us deixarem el tràiler de la pel·li:

Els 9 països que han rebutjat la integració de Palestina a l’ONU

L’Assemblea General de les Nacions Unides ha aprovat aquest divendres una reunió on es parlava sobre
la incorporació de Palestina com a Estat membre de l’organització i poder donar més veu els palestins. Només nou països van votar en contra , entre els quals es troben Estats Units, Israel , Argentina, Hongria, República Txeca, Micronèsia, Nauru, Palaos i Papua Nova Guinea .

Robert Wood es qui representa l’ONU als E.U.A. ha dit que el seu país està 
a favor de la solució de dos estats, però considera que 
la iniciativa votada a l’Assemblea no permet avançar en aquest objectiu. A més a més va animar altres estats membres a votar-hi en contra ja que “no contribueix a una pau sostenible a la regió” .

Fins ara, Palestina forma part de l’ONU en qualitat d’Estat d’obervador no membre, però amb aquesta iniciativa tindrà més representació i veu . Tot i que seguirà sense tenir dret a vot ni es podrà presentar candidata als organismes de les Nacions Unides.

Carla

RECOMANACIONS DE LLIBRES!

Bon dia, lectors, avui en aquesta secció recomanarem llibres de diferents categories perquè gaudiu i tingueu algunes coses per entretenir-vos.

Comencem amb “El principe cruel” és una novel·la de fantasia i tracta sobre la Jude, una mortal que viu a la Cort Suprema del Regne “Feéric”, és a dir, un regne de fades i éssers sobrenaturals. Va ser traslladada allà amb les seves dues germanes després de quedar-se sense pares, a un món en el qual els “feérics” menyspreen als humans. Jude, que l’única cosa que desitja és sentir que pertany a algun lloc, viurà experiències que la faran veure i adonar-se del que val de veritat. Aquest primer llibre tracta sobre política amb un toc d’amor.

Seguidament us explicaré la trama de “Caraval“, és una triologia, aquest és el primer llibre de dos més que hi ha, una història plena de fantasia i una mica de romanç que t’atrapa i juga amb la teva ment donant girs inesperats. Explica la història de dues germanes, Scarlett, la protagonista, i la seva germana Donatella, que mai han sortit de l’illa en la qual viuen i que somien amb anar a la celebració anual de Caraval, una setmana de duració en la qual el públic participa en l’espectacle i el joc. Després de tants anys esperant, elles dues són convidades a anar a Caraval, on succeeixen coses màgiques i la fantasia s’entrellaça amb la realitat.
En el joc, Scarlett perd de vista a la seva germana Donatella i haurà de desxifrar pistes per a trobar-la abans que el joc acabi o la perdrà per sempre.

I finalment, acabo les recomenacions amb el llibre “The Maze Runner”, aquest tracta sobre uns nois als que han borrat la memòria, els quals es troben atrapats en un laberint del qual no poden sortir. Pel matí tot és normal,els nois treballen i a vegades gaudeixen entre ells, però per les nits les portes del laberint es tanquen per protegir-los de éssers que transformen als nois en una esècie de “zombie”. La historia és des del punt de vista de Thomas, el protagonista i el penúltim en arribar al laberint abans de que deixin de enviar a nois allà. En el llibre els nois van fent llaços familars entre ells i s’organitzen per conviure al laberint mentres busquen una alternativa per sortir d’allà. D’aquests llibres hi ha una adaptació cinematogràfica.

Hind El Ouahabi.

Sisme a la zona central de Xile

Dos sismes d’una gran magnitud van ser registrats a les regions de Ñuble i Biobío, que ha ocasionat que els ciutadans estiguin alerta, hi ha alguns experts que l’han relacionat amb el terratrèmol de Taiwan.

El primer es va produir a la matinada quan el rellotge marcava les 3:35h es va registrar que la magnitud era de 5.1 a 79 kilòmetres de l’oest de Cobquecura, Regió de Ñuble. Després d’aquest esdeveniment va arribar un altre sisme a les 10.50h del matí de magnitud 5.2. Molts habitants van relacionar-lo amb uns del terratrèmols que van tenir lloc al febrer del 2010, ja que els epicentres es troben a la mateixa zona d’aquests fets.

Un sismòleg va assegurar que els sismes de la zona centre sud de Xile tampoc no tenen relació amb el terratrèmol del 27 de febrer de 2010. “L’activitat sísmica del Biobío respon a una dinàmica d’una zona de subducció del costat xilè , i està coincidentment a la mateixa zona de ruptura del 27F”.

Sobre el risc que es generin més sismes a la zona, l’expert assegura que “podria tremolar més, però per altra banda podria no fer-ho. El sistema és impredictible”.

Avril, Lucía.

ELS MICOS TAILANDESOS QUE ROBEN MENJAR

Tot va començar quan el govern va voler impulsar el turisme a una petita ciutat a 140 kilòmetres de Bangkok. Fins aquell moment, els micos i els habitants d’aquella ciutat convivien en perfecta harmonia, però amb l’arribada dels turistes i l’aglomeració de gent, els micos s’han vist alterats i han començat a fer entremaliades, les quals no han fet cap mena de gràcia a les autoritats.

Davant el conflicte entre els humans i els micos, les autoritats han decidit començar una “guerra” contra aquests animals. El pla és que els agents de policia entrenats en la captura d’aquest tipus d’animals portin a la fi una neteja a la ciutat: 2.500 micos seran capturats i reubicats en recintes oberts, però allunyats de la urbanització.

El programa de captura suposarà un alleujament pels negocis locals els quals s’havien vist afectats. Tot i això, els grups animalistes estan inquiets pel fet que pensen que aquesta purga pot atreure altre tipus de caçadors: els que trafiquen amb aquests micos per a experiments biomèdics.

Aina Sánchez i Laia Santos

ELS QUARTS DE FINAL DE LA CHAMPIONS LEAGUE

La setmana passada es van disputar els primers partits dels quarts de final del torneig de futbol UEFA Champions League. Els equips participants van ser: FC Barcelona, Real Madrid, PSG, Manchester City, Arsenal, Atlètic de Madrid, Borussia Dortmund i Bayern Múnich. Tots els partits van ser molt emocionants.

El primer dia, el dimarts 9, es va disputar el partit entre el Real Madrid i el Manchester City, al camp del Santiago Bernabéu. El resultat va ser d’un empat 3-3. Al minut 2, Bernardo Silva va marcar el primer gol, que va posar al seu equip, el Manchester City, per davant en el marcador. Poc temps després, el Real Madrid va remuntar i en qüestió de 4 minuts va aconseguir dos gols, que van ser per part d’un defensor de l’equip contrari en pròpia porteria i de part de Rodrigo. Després, el jugador de l’equip anglès Foden, va marcar un gol per l’esquadra que va igualar el partit 2-2. Pocs minuts més tard, un altre jugador dels blaus va xutar des de fora de l’àrea i va marcar un altre gol donant avantatge al seu equip. Finalment, el jugador del Real Madrid, Fede Valverde, va rebre un centre per part de Vinicus i, de nou, la pilota va anar dins la porteria, definint l’empat del partit. Per una altra part, també es van enfrontar els equips de l’Arsenal i el Bayern Múnich, que van jugar a l’estadi dels anglesos. El partit va finalitzar amb un resultat de 2-2, també van empatar. El primer gol va ser al minut 12 per part de Saka, de l’Arsenal. 6 minuts més tard, Gnabry, de l’equip contrari, va marcar un gol, fent que el marcador quedés 1-1. Més tard, al minut 32, l’equip alemany va tornar a marcar, en aquest cas va ser el jugador Kane de penal. Va ser a la segona part quan l’Arsenal va aconseguir l’empat amb el gol de Trossard.

El segon dia, el dimecres 10, van jugar el FC Barcelona i el PSG, a l’estadi dels francesos, Parc des Princes. Al final del partit, el resultat va ser de 2-3, amb victòria de l’equip català. El primer gol va ser del jugador brasiler del Barça, Raphina, al minut 37. El marcador va quedar 0-1 fins al final de la primera part. Després del descans de 15 minuts, el PSG va remuntar amb dos gols en només 3 minuts. Els gols van ser per part de l’exjugador del Barcelona, Ousman Dembélé, i l’altre per part de Vítor Ferreira, el primer va ser al minut 48 i el segon al 50. No va ser fins al minut 62 que de nou en Raphina va marcar un golàs amb assistència de Pedri, que acabava d’entrar al camp. Gràcies a aquest gol el marcador es va posar 2-2. 15 minuts després, Christensen, que tot just acabava d’entrar a jugar, va marcar el tercer gol a favor de l’equip de Barcelona rematant amb el cap un centre que venia des del corner xutat per Gündogan. L’altre partit que es va jugar va ser el de l’Atlètic de Madrid contra l’equip alemany Borussia Dortmund, a l’estadi dels blanc-i-vermells El resultat final va ser 2-1. El primer gol va ser només al minut 4, per part del jugador argentí de l’equip espanyol, Rodrigo De Paul. El segon gol va ser 28 minuts després, és a dir al minut 32, marcat per Samuel Lino, de nou un jugador de l’Atlètic de Madrid. El marcador va ser 2-0 durant una bona estona, fins que al minut 81, un jugador del Borussia Dortmund, Sébastien Haller, va marcar un gol que va canviar a aquest marcador a 2-1.

No obstant això, no hem d’oblidar que encara queden els partits de tornada i els resultats no estan definits, ni de bon tros. Aquests partits es jugaran a l’Estadi Olímpic del Barça, a l’Etihad Stadium del Manchester City, al Signal Iduna Park del Borussia Dortmund i a l’Allianz Arena del Bayern Múnich.

Clara Gavilán i Laura Bitca

EL MENÚ DEL DIA

Aquesta setmana a les Barraques Digitals us recomanarem un menú del dia perquè no l’hagueu de pensar vosaltres.

PRIMER PLAT: BACALLÀ AMB SAMFAINA

INGREDIENTS:

  • 4 trossos de morro de bacallà
  • 2 tomàquets madurs triturats, sense pela ni llavors
  • 1 pebrot vermell, a trossos mitjans
  • 1 pebrot verd, a trossos mitjans
  • 1 carbassó a daus petits
  • 1/2 albergínia a quadrets
  • 1 culleradeta de sucre
  • Oli d’oliva
  • 1 got d’aigua
  • Sal

PREPARACIÓ:

Poseu oli en una cassola i sofregiu lleugerament el bacallà, prèviament enfarinat, i reserveu-lo.

A la mateixa cassola sofregiu lleugerament el pebrot vermell i el verd. Afegiu-hi el carbassó i l’albergínia. Passeu-ho lleugerament i afegiu-hi el tomàquet i el sucre. Aneu girant i quan vegeu que comença a quedar-se sec, afegiu-hi aigua.

Deixeu-ho coure quinze minuts afegint-hi aigua si fos necessari i després, poseu-hi el bacallà.

Deu minuts de cocció més i a la taula.

SEGON PLAT: OUS ESTRELLATS AMB PERNIL IBÈRIC

INGREDIENTS:

  • 4 patates kennebec grosses
  • 8 ous ecològics
  • 1 l d’oli d’oliva suau
  • 280 g de pernil ibèric tallat fi
  • 2 patates violeta
  • escates de sal

PREPARACIÓ:

Per començar, peleu les patates kennebec, talleu-les a quarts, lamineu-les i fregiu-les en una paella amb oli abundant i ben calent.

Quan estiguin dauradetes, retireu-les i reserveu-les sobre paper absorbent.

Per fer les xips de patata, a la mateixa paella fregiu les patates violeta ja tallades a rodanxes molt fines amb una mandolina.

Quan estiguin ben rosses, retireu-les i reserveu-les sobre paper absorbent.

A continuació, a la mateixa paella fregiu els ous durant un parell de minuts.

Tot seguit, poseu-los en un bol juntament amb les patates kennebec i les escates de sal i barregeu-ho tot bé amb una forquilla.

I ja per acabar, poseu un motlle al centre del plat, ompliu-lo amb la barreja de patata i ou, desemmotlleu-ho, poseu-hi el pernil ibèric a sobre i guarniu el plat amb les xips de patata violeta.

POSTRE: NATILLES

INGREDIENTS:

  • 500 ml de llet
  • 1 rama de canyella
  • Pell de llimona
  • 4 rovells d’ou
  • 75 g de sucre
  • 1 cullerada de Maizena
  • galetes Maria

PREPARACIÓ:

Col·locar la llet en una cassola amb la branca de canyella i la pell de llimona – només la part groga – . Escalfar fins que bulleixi i retirar del foc.

Posar els rovells d’ou amb el sucre en un bol i batre amb unes varetes. Afegir la Maizena, batre bé i tirar a poc a poc la llet, barrejant amb les varetes per a deixar una textura homogènia.

Posar a escalfar un recipient al bany maria i afegir la preparació. Escalfar, sense que l’aigua arribi a bullir, removent amb les varetes constantment, perquè no s’enganxi. Continuar la cocció durant uns 10 minuts o alguna cosa més, fins que espesseixi.

Omplir els recipients que més ens agradin i deixar temperar una mica. Col·locar una galeta María amb cura damunt de cada ració i posar a la nevera. Deixar refredar completament durant unes hores abans de servir.

Guillem Sánchez i Laia Santos

LA NOVA MINISÈRIE DE NETFLIX: EL CASO ASUNTA

El 26 d’abril, es va estrenar la minisèrie de sis capítols. El caso Asunta a Netflix. Potser molts ja ho sabeu, però està inspirada en una història real, tot i que hi ha petits detalls que han canviat els productors. Ha sigut un èxit total, vist que es troba al Top 1 de sèries més populars d’Espanya de Netflix.

L’actriu protagonista és Candela Peña, que fa el paper de la mare d’Asunta. Com a actors secundaris estan: Tristán Ulloa, que fa de pare d’Asunta; Javier Gutierrez, que és el policia que investiga el cas; i María León i Carlos Blanco, que fan de policies també.

La sèrie està ambientada el setembre de 2013 a Galícia. Tot comença quan Rosario Porto i Alfonso Basterra denuncien la desaparició de la seva filla, Asunta. El cos d’aquesta nena és trobat unes hores després al costat d’una carretera als afores de Santiago de Compostela. A mesura que la policia investiga, es van trobant proves i indicis que apunten als pares com a possibles autors del crim. Aquesta notícia sorprèn a tota la ciutat i inclús al país, però la pregunta és: Què pot portar a uns pares a posar fi a la vida de la seva filla?

A continuació donaré la meva opinió. Tot i que encara no he pogut acabar la sèrie, sí que n’he vist alguns capítols. Em sembla una sèrie molt interessant i que et deixa amb molta intriga cada cop que acabes un capítol. Impacta molt el fet que aquesta història és real i crec que està molt ben plasmada i representada. És una sèrie molt completa i emocionant. Això sí, si ets una persona poruga, potser no te la recomano, perquè hi ha moments que pots emportar-te algun ensurt o hi ha escenes que poden espantar.

En conclusió, és una molt bona sèrie i a més, la pots veure en un dia, ja que només té sis capítols de 40 minuts aproximadament.

Clara Gavilán

Recomanacions cinematogràfiques.

Bon dia lector/a!

Avui venim amb la secció de recomanacions per recomanar una sèrie de pel·lícules per a que no t’avorreixis aquest cap de setmana.

En primer lloc, us recomanem The Maze Runner, és una trilogia basada en els llibres de James Dashner i estan ambientades en un món distòpic on hi ha zombis i hi ha hagut una catàstrofe mundial. La història se centra en la vida de Thomas, un adolescent el qual ha perdut la memòria, ja que se la van esborrar i que ha estat tancat al costat d’altres nois de la seva edat en un laberint ple de monstres i misteris. Té dues pel·lícules més a part d’aquesta que continuen amb la trama. Està disponible a Netflix i Disney+.

En segon lloc, està Venom, aquesta pel·lícula parla sobre la vida del protagonista Eddie Brook, un home el qual és periodista i que un dia es troba una massa negra que resulta ser un “simbiont”, un alienígena que li dona superpoders com poder regenerar-se o tenir superforça. Recomanem aquesta pel·lícula a les persones a les quals els agraden les pel·lícules d’acció i superherois. Està disponible a Amazon Prime.

Continuem amb Fast X. Aquesta pel·lícula és la continuació de 9 pel·lícules més de la saga Fast and Furious. Les pel·lícules són d’acció i van sobre carreres de cotxes, problemes amb la policia i conté romanç entre altres subtemes. Si vols veure l’última que han tret i la que estic recomanant, és recomanable veure les anteriors primer per tal d’entendre el context. Les recomanem perquè a part que són entretingudes i tenen molt humor, donen missatges bonics sobre l’amistat i la família. Com la pel·lícula va sortir fa poc encara no està disponible a cap aplicació.

I per finalitzar i variar una mica, acabem recomanant Purple Hearts. Aquesta és una pel·lícula d’amor i explica la història d’una aspirant a música, la Cassie i un soldat a punt d’anar-se a l’Iraq, en Luke, que decideixen casar-se per conveniència. Però una tragèdia aviat converteix la seva relació falsa en una cosa molt real. És una pel·lícula que t’emociona i t’atrau. Està disponible a Netflix.

Hind, Aleix i Natalia.

La Fira d’Abril 2024.

La Fira d’Abril ja ha arribat a Barcelona. Sevillanes, flors i balls regnen als carrers, tothom vol anar tant turistes com autòctons. Hi ha temps de sobres per a passar-ho bé i és per això que avui t’expliquem coses d’ella.

Però, què es pot fer?


D’una banda, podem anar a les parades ambulants amb menjar, begudes i accessoris. El que regna en aquesta zona és la quantitat de casetes amb música animada de l’estil sevillà on hi ha molta gent ballant en grup. Alguns tipus de casetes són:
– Caseta LGBTIQ+
– La rumba catalana
– El ball de Lola.

D’altra banda, hi ha la fira, on hi ha moltes atraccions i jocs per a guanyar premis. Els més coneguts són la granota, el ratolí fanfarró, el martell o l’hotel. Encara que pot semblar com una fira normal és d’allò més variada i a la nit és un espectacle de llums de colors.

Fins quan dura la fira?

La fira dura des del 27 d’abril, fins al 5 de maig.

I tu aniràs a la fira d’abril?

Fet per Lorena (Miriam i Lucia).

NOTÍCIA

LES PLUGES MILLOREN LES RESERVES DE LES CONQUES INTERNES DE CATALUNYA

Les pluges d’aquest cap de setmana a Catalunya han incrementat un hectòmetre cúbic les reserves de les conques internes i està previst que segueixi creixent ja que les precipitacions continuaran.

Hi haurà aportacions d’aigua als pantans gràcies a les pluges que es preveuen durant aquesta setmana.

Malgrat les derreres precipitacions la sequera està lluny d’haver arribat a la fi, però, com ja hem comentat abans, la situació dels pantans està millorant molt.

Tot i les millores, Catalunya està pitjor que fa un any, quan el pantà més gran del sistema Ter-Llobregat, Susqueda, està al 26%, quan fa un any estava al 37,86%.

Si parlem dels embassament de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, la qual nodreix a Catalunya essencialment les províncies de Lleida i part de Tarragona, la situació és molt millor ja que estan al 51,88% de la seva capacitat i fa un any estaven al 35,6%.

Guillem Sánchez i Laia Santos

La policia arresta desenes d’estudiants acampats a la universitat de Los Angeles en protesta per la guerra a Gaza.

El passat 2 de maig del 2024 va haver-hi una manifestació contra la guerra que està passant actualment a Gaza. Aquesta va passar a la UCLA, una universitat molt important de Los Angeles, Estats Units. En l’actualitat, la protesta encara continua.

Aquesta manifestació l’ha provocat la guerra entre Israel i Palestina. Els estudiants van instal·lar campaments a les universitats per demanar a les institucions que deixin de fer negocis amb Israel o empreses que recolzen la guerra a Gaza. Això també ha passat a diferents universitats americanes com la famosa Columbia.

Els estudiants d’aquesta universitat, van fer un mur amb tanques i cartons, perquè els manifestants no entrin a les instal·lacions del campus. Tot i això, ho van intentar, van tirar focs artificials i van agafar les tanques per treure-les del mig, però no va tenir gaire èxit, ja que resistien molt.

Aquestes protestes, juntament amb altres mobilitzacions a diverses universitats, augmenten la pressió sobre l’administració de Biden i han resultat en més de 1.300 detencions en les últimes dues setmanes. Mentrestant, Hamàs ha advertit que abandonarà les negociacions si Israel envaeix Rafah i ha rebutjat una proposta d’alto el foc. El cap de l’Estat Major militar d’Israel ha declarat que l’ofensiva a Gaza continuarà amb força i que s’estan preparant per a una ofensiva al nord. El primer ministre israelià ha comunicat a Antony Blinken que no acceptarà un acord que impliqui la fi de la guerra a Gaza.

Finalment, avui dia, les manifestacions encara continuen, no creiem que canvi la seva opinió sobre aquest tema.

Valeria Lacueva i Aina Sánchez

Recepta de truita de patates

Ingredients:

  • 650 g de patates monalisa
  • 1 ceba
  • mig porro
  • 1 gra d’all
  • 6 ous
  • un raig de nata
  • pebre blanc
  • oli d’oliva

Preparació:

  1. Posem aigua en un pot i, quan bulli, hi tirem l’all i l’escaldem. Quan arrenqui el bull, ho parem i canviem l’aigua 3 cops. Després del tercer cop, en traiem el germinat.
  2. Tallem la ceba, el porro i l’all a trossets molt petits. Ho posem a suar tot: ho posem al foc amb oli i ho anem remenant durant uns 30 minuts. Els últims 5 minuts apugem el foc i ho enrossim tot.  
  3. Tallem la patata molt fina i la fem suar en una paella amb oli d’oliva. Hi afegim la ceba.
  4. Batem dos ous amb sal i una mica de pebre i hi afegim un raig de nata al final.
  5. Posem la barreja de la patata i la ceba en un bol, després hi afegim l’ou batut i ho barregem.
  6. Posem un raig d’oli en una paella i fem la truita. La tombem amb l’ajuda d’un plat.

Guillem Sáanchez i Laia Santos