RECOMANACIÓ CINEMATOGRÀFICA: “I AM MOTHER”

En el dia d’avui us recomano “I Am Mother”, una pel·lícula de l’any 2019 amb una durada de 114 minuts. “I Am Mother” plateja un món postapocalíptic on ja no queden humans, però encara hi ha un refugi on queden embrions d’aquests en mans d’un robot. Una noia adolescent és criada en un el refugi subterrani per una mare robot. Però el vincle entre ambdues es veu amenaçat quan entra en escena una dona desconeguda i ferida que explica que els robots la volen matar i això posa en dubte tot el que la mare robòtica li ha ensenyat sobre el món exterior a la seva filla.

Aquesta pel·lícula barreja la ciència-ficció amb el suspens i la podeu veure a Netflix. Les principals actrius són Hilary Swank, que protagonitza a la dona ferida de l’exterior, i Clara Rugaard, la qual protagonitza a la nena criada pel robot.

Recomano aquesta pel·lícula a les persones a les que els agrada la ciència-ficció i les històries futuristes, espero que t’hagi causat curiositat la pel·lícula i aquí t’enllaço el tràiler perquè el puguis veure:

Laura Bitca

EL MENÚ DE LA SETMANA

Avui, a les Barraques Digitals, us proposem un menú per aquesta setmana.

El menú està format per tres plats: de primer, ensaladilla russa; de segon, canelons i de postre, tiramisú.

PRIMER PLAT: ENSALADILLA RUSSA

INGREDIENTS:

  • 2-3 patates (450 g)
  • 4 pastanagues
  • 2 ous
  • 20 olives
  • 3 cullerades de pèsols
  • 2 llaunes de tonyina (200 g)
  • maionesa al gust
  • sal
  • julivert

EL·LABORACIÓ

  1. Posa les patates (netes i amb pell) a coure a foc suau en una cassola amb aigua freda. Pela les pastanagues i afegeix-les. Deixa-les bullir (patates i pastanagues) durant 25 minuts. Als 25 minuts de cocció, introdueix els ous, 1 cullerada de sal i deixa coure durant 10 minuts més.
  2. Escorre l’aigua, deixa que es temperi tot. Reserva les pastanagues en un plat i pela les patates i l’ou.
  3. Pica la patata i l’ou en quadradets. Talla les pastanagues en 4 quarts al llarg. Apila els trossos i talla-les perpendicularment fins a aconseguir trossets petits.
  4. Talla les olives per la meitat i després finament.
  5. Posa la patata, l’ou, la pastanaga i les olives en un bol gran, afegeix els pèsols i la tonyina.
  6. Incorpora la maionesa, mescla suaument. Prova, posa a punt de sal i serveix. Adorna amb una branca de julivert.

SEGON PLAT: CANELONS

INGREDIENTS:

  • 500 g de vedella per rostir 
  • 500 g de magre de porc 
  • 1/2 pollastre de pagès 
  • 300 g de fetge d’ànec 
  • 4 cebes de Figueres 
  • 4 pastanagues 
  • 1 porro  
  • 1 cabeça d’alls
  • 500 ml de vi ranci
  • 10 plaques de pasta fresca per a lasanya
  • llard 

Per a la beixamel:

  • 1 l de llet 
  • 60 g de farina
  • 60 g de mantega  
  • 100 g de formatge Maó curat 
  • sal 
  • pebre negre  
  • nou moscada

EL·LABORACIÓ:

  1. Talleu la carn per rostir a daus i també les verdures.
  2. En una cassola, poseu-hi oli i llard, rossegeu la carn salpebrada ben daurada i retireu-la.
  3. A la mateixa cassola, poseu-hi les verdures i sofregiu-les. Un cop sofregides, torneu a posar-hi la carn i afegiu-hi el vi ranci. Tapeu la cassola. Aneu-ho remenant de tant en tant perquè no s’enganxi, fins que la carn sigui cuita.
  4. Finalment, poseu-hi el fetge tallat a trossos i deixeu-lo coure 5 min més. Retireu-lo del foc.
  5. Per a la beixamel: poseu la llet al foc i lligueu-la amb la mantega i la farina. Poseu-hi sal, pebre i nou moscada i reserveu-ho. Tritureu la carn rostida i barregeu-hi la meitat de la beixamel.
  6. Estireu les plaques de pasta i farciu-les amb una mànega de pastisseria. Enrotlleu-les. En una placa per anar al forn, poseu-les ben cobertes de beixamel i deixeu-les 20 min, amb el formatge ratllat per sobre. Ja ho podeu emplatar.

POSTRE: TIRAMISÚ

INGREDIENTS:

  • 20 melindros
  • 500gr. formatge mascarpone
  • 4 ous
  • 4 cullerades grans de sucre (o edulcorant si voleu rebaixar calories)
  • mig gotet de ron
  • 2 tasses de cafè (pot ser descafeïnat però sempre de màquina exprés)

EL·LABORACIÓ:

  1. Preparem el cafè i el deixem refredar. Per a accelerar el procés el podem abocar sobre una font àmplia en una capa fina. Refredarà en qüestió de 15-20 minutos.
  2. Separem els rovells de les clares dels ous. Muntem les clares a punt de neu lleuger i reservem. A continuació batim els rovells amb el sucre fins a blanquejar i que el sucre es dissolgui completament, que no es noti el granet. La crema quedarà amb un color groc pàl·lid.
  3. Removem el formatge mascarpone perquè sigui més fàcil incorporar els rovells ensucrats. Ho farem barrejant, sense batre, i amb moviments suaus i envolupant.
  4. Per últims afegim les clares i barregem suaument, continuant amb els moviments envolupants. Amb això aconseguim una textura suau, cremosa i etèria, que manté l’aire incorporat amb el batut.
  5. Mullem els bescuits en el cafè fred i els col·loquem en la base d’un motlle quadrat o rectangular. Estenem una capa de crema d’ou i mascarpone per damunt, ben repartida per tota la superfície. Repetim el procés i acabem amb una capa de crema.
  6. Empolvorem amb una fina capa de cacau en pols pura, tamisant amb un colador, i deixem reposar en la nevera fins a l’endemà. En el moment de servir, retirem de la nevera 10 o 15 minuts abans i empolvorem amb una altra capa fina de cacau en pols.

Guillem Sánchez i Laia Santos

Premis Laureus

Els premis Laureus són premis que reconeixen l’esport femení i masculí. Aquests premis es fan des de l’any 2000.

Els d’aquest any van ser el passat 22 d’abril i va començar a les vuit de la tarda amb el premi a l’esportista femenina de l’any que va guanyar Aitana Bonmatí. Espanya mai havia guanyat un premi encara que Garbiñe Muguruza i Alexia Putellas havien estat nominades algun any.

A continuació mencionarem els premis i els guanyadors. El tercer premi de la nit el va guanyar Rafa Nadal; el Premi a l’Esportista Revelació el va guanyar Jude Bellingham, pel seu gran any amb el Real Madrid i la seva adaptació al club. El Premi Esportista del any l’ha guanyat Novak Djokovic i amb aquest ja té 5 Laureus a la seva vitrina.

Per altra banda, la gimnasta Simone Biles ha guanyat el seu quart Laureus aquesta vegada per la reaparició més destacada del 2023. I Died De Groot es va emportar el Premi a Millor Esportista de l’any amb discapacitat.

Per finalitzar amb aquesta notícia, parlarem de l’últim premi, el Premi a la Millor Esportista d’acció, que va ser per a la jove Arisa Trew amb només 14 anys. Encara que no és la primera vegada que la “skater” fa història ja que ja la va fer l’any passat quan va convertir-se en la primera patinadora en aconseguir un 720 (doble rotació en l’aire) en competició.

Hind, Aleix i Natalia.

Guia de viatge per Finlàndia

Hola lectors/res,

Avui en la categoria de GUIA DE VIATGE us parlarem sobre diversos llocs que pots visitar a Finlàndia.

Finlàndia és coneguda com el país feliç perquè la majoria de turistes es queden meravellats gràcies a les seves belles vistes, hem de deixar clar el fet que en aquest bell país fa molt fred, ja que la temperatura mitjana anual en la capital, Hèlsinki, és de 5,3 °C, i les màximes diürnes en el sud del país ascendeixen ocasionalment a gairebé 30 °C.

A continuació els nomenarem alguns dels llocs més imprescindibles de Finlàndia:

  1. Suomenlinna

Suomenlinna no és només un dels llocs emblemàtics de Finlàndia, sinó també la llar de 800 habitants. La Junta Directiva de Suomenlinna, dependent del Ministeri d’Educació i Cultura, és responsable de la restauració, manteniment i desenvolupament de la fortalesa de l’illa i de la coordinació dels serveis turístics.

2. El llogaret de Santa Claus, Rovaniemi

És el millor lloc que pots visitar de Finlàndia amb nens, s’ha creat, envoltat de boscos, un llogaret de conte. Santa Claus i els seus elfs acullen tots aquells nens i grans que els vulguin conèixer.

La casa de Santa Claus és la principal atracció del llogaret, però també podràs comprar objectes decoratius nadalencs, xocolates, regals, etc.

3.Tampere, la ciutat envoltada d’aigua

Avui s’ha transformat en un lloc molt turístic que visiten molts de viatgers cada any. El més curiós de la ciutat és que està completament envoltada per aigua i boscos, així que com us podeu imaginar, les vistes són increïbles.

Yasmina Elhannouti i Avril Alvarado

RECOMENDACIÓ DE FAST FIVE

“Fast and Furious” és una saga que consta de deu pel·lícules que s’han anat estrenant des del 2001 fins a l’última que es va estrenar l’any passat (2023). Fast Five és la cinquena pel·li de la saga, la qual es va estrenar l’any 2011 i té una durada de 2 h i 11 m. Aquesta i totes les pel·lícules es poden veure en les següents plataformes: Amazon Prime, Netflix, Rakuten TV, Movistar + i YouTube des de 3,99€.

Fast and Furious 5 dirigida per Justin Lin tracta sobre un grup d’amics expresoners que al llarg de la pel·lícula organitzen un atrac el banc més protegit del Brasil. Pertany al gènere d’acció, aventura, crim i suspens.

CURIOSITATS

  • Va ser l’ultima pel·lícula de la saga amb l’aparició de Paul Walker, ja que va morir l’any 2013.
  • En el seu moment va ser la primera pel·ícula de la saga que tenia una durada de mes de 2h
  • L’edifici on estan ubicades les oficines de Hernan Reyes són les oficines del Banc Central de Brasil a la vida real.

En conclusió, recomanem aquesta pel·lícula especialment a la gent a la que li agrada l’acció, però també hem de dir que per assabentar-te millor de la trama hauràs de veure primer les quatre pel·lícules anteriors que segur que t’agradaran.

Laura Bitca i Derek Muñoz

XAVI HERNÁNDEZ ES QUEDA AL BARÇA FINS A COMPLIR EL SEU CONTRACTE

Ahir l’actual entrenador de l’equip de futbol del FC Barcelona, Xavi Hernàndez, va confirmar que es queda al club fins que el seu contracte acabi, després d’haver dit que s’aniria i abandonaria el seu càrrec com a entrenador de l’equip. Al principi va prendre aquesta decisió de marxar a causa de moltes crítiques que va rebre per no aconseguir que l’equip guanyés partits o competicions, però finalment ha decidit quedar-se.

Hi ha dos bàndols, els qui pensen que no hauria de seguir al club perquè no és el millor per a l’equip, i els qui creuen que la seva última decisió és correcta, ja que les seves estadístiques no són tan dolentes i en sap molt del club i la seva història, i és un gran representant.

El president del club, Joan Laporta, va ser el primer que volia que en Xavi es quedés quan aquest va anunciar la seva anada, i ho ha aconseguit. Així i tot, ell també ha posat les seves condicions a canvi d’acceptar que l’entrenador segueixi. Ha dit que haurà d’acceptar alguns canvis en la parcel·la de preparació i haurà de classificar a l’equip dels blaugranes per a la Supercopa, i en Xavi ha acceptat.

Clara Gavilán i Carla Lebrón

Raviolis de carbassa i ricotta

Aquests raviolis són una bona combinació de sabors. Perfectes per a un sopar elegant i clàsic.

Ingredients:

-300 g de farina de blat
-3 ous
-1 cullerada d’oli d’oliva
-Sal
-1 polsim de pebre negre molt

-500 g de carbassa rostida
-250 g de ricotta
-40 g de formatge parmesà ratllat
-1 cullerada de sàlvia fresca picada
-1 nou moscada ratllada
-Sal i pebre al gust

I per a la salsa:

-50 g de mantega
-1 petita cullerada d’all picat
-1 fulla de sàlvia fresca
-Sal i pebre al gust

Preparació:

En un bol gran, mescla la farina, la sal i el pebre.
Fes un lloc en el centre i afegeix els ous i l’oli d’oliva.
Mescla amb una forquilla fins que es formi una massa uniforme.
Pasta sobre una superfície amb farina durant 10 minuts, o fins que estigui suau i elàstica.
Embolica la massa en plàstic i deixa-la reposar a temperatura ambient durant 30 minuts.
Per al farciment posarem:

Preescalfar el forn a 200 °C.
Talla la carabassa en petits trossos i col·loca-la en una safata per a enfornar.
Esquitxa amb oli d’oliva, sal i pebre.
Posa el forn durant 30-40 minuts, o fins que la carbassa estigui tendra.
En un bol gran, barreja la carabassa rostida, la ricotta, el formatge parmesà, la nou moscada, la sal i el pebre.

Per a armar els raviolis:

Divideix la massa en dues parts.
Posa farina una superfície de treball i estén una de les parts de massa fins que tingui un petit gruix.
Talla la massa en quadrats de 5 cm.
Col·loca una cullerada de farciment en el centre de cada quadrat.
Mulla les vores de la massa amb aigua.
Doblega la massa en diagonal sobre el farciment i pressiona les vores.
Usa una forquilla per a pressionar les vores i crear un disseny decoratiu.
Repeteix amb la massa tota la massa.


Per a cuinar els raviolis:

Bull aigua salada en una olla gran.
Agrega els raviolis i cuina durant 3-4 minuts, o fins que surin.
Escorre els raviolis.
Per a la salsa:

Fon la mantega en una paella a foc mitjà.
Serveix els raviolis amb la salsa per damunt.
I fins aquí la recepta.

Carla i Clara

IDEA DE MENÚ

Avui us proposarem una idea de menú fàcil de fer a casa!

1r Plat: Amanida mixta

2n Plat: Pasta a la carbonara

Postre: Coulant de xocolata

AMANIDA MIXTA

INFORMACIÓ DE LA RECEPTA
Temps de preparació: 10 minuts
Temps total: 10 minuts
Racions: 4
Categoria: plat principal
Tipus de cuina: espanyola
Calories: 85 kcal cada 100 g

Ingredients de l’amanida mixta per a 4 persones

  • 1 enciam
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 ceba petita
  • 1 pastanaga petita
  • 2 ous cuits
  • 140 g de blat de moro
  • 70 g de tonyina
  • 50 g d’olives
  • Oli d’oliva verge extra
  • Vinagre
  • Sal

PREPARACIÓ

  1. Netejar els ingredients
  2. Tallar l’enciam, el tomàquet en rodanxes, la ceba en fines làmines, la pastanaga en juliana i els ous i col·locar-los a sobre de l’enciam.
  3. Treure el líquid de la tonyina i col·locar al bol: la tonyina, el blat de moro i les olives.
  4. Amanir amb sal, vinagre i oli d’oliva verge

PASTA CARBONARA

Per a 4 persones

  • 3 Rovells d’ou
  • Una nou
  • Cansalada 100 g
  • Pebre negra
  • Formatge Pecorino50 g
  • Sal
  • Aigua
  • Espaguetis 320 g

PREPARACIÓ

DificultaT: Fàcil

  • Temps total12 m
  • Cocció:12 m
  1. Agafem la cansalada i la tallem a quadradets per després fregir-los a la paella fins que es posin daurats.
  2. Després agafem els tres rovells d’ous i el formatge piccorino i els batem fins que quedi espès. I poseu-li un punt de pebre negre.
  3. Cou els espaguetis i a l’aigua afegeix sal
  4. A la paella amb la cansalada que havíem reservat, fiquem la pasta cuita amb la salsa carbonara que havíem fet.
  5. Remena tot i afegeix una mica de l’aigua dels espaguetis.
  6. Coloca-ho a un plat i gaudeix!

COULANT DE CHOCOLATA

Temps: 12 minuts

Ingredients per a 4 persones

  • 90 gr de sucre
  • 2 ous
  • 70 gr de farina
  • 110 gr de xocolata negra
  • 4 rajoles de xocolata negra
  • 110 gr de mantega

Elaboració

  • Pas 1. Col·loca en un bol la mantega i 110 grams de xocolata negra i fon-los durant un minut al microones.
  • Paso 2.  Ara remena els ous amb el sucre i la farina
  • Paso 3. Afegeix la xocolata fosa amb la barreja i posa-ho a uns motlles.
  • Paso 4. Posa al centre de cadascun un tros de xocolata perquè al partir-ho surti xocolata fosa.
  • Paso 5. Fica els motlles al microones durant 1 minut i.. ¡FET!

Valeria Lacueva i Aina Sánchez