LA SETMANA DE LA DIVERSITAT FUNCIONAL

Aquesta setmana a l’Institut Marta Mata se celebra la setmana de la diversitat funcional, que, per si no ho sabíeu, és el concepte que considera que totes les persones tenen una sèrie de capacitats i funcionalitats diferents entre sí.

A l’hora de lectura els professors posen vídeos que parlen sobre aquest tema i així els alumnes i ells mateixos poden aprendre més sobre la diversitat funcional i conscienciar-se d’aquesta realitat, que es troba a la vida de més persones de les que pensem.

És el primer cop que es fa a aquest institut, i el grup d’orientadors del centre ha pensat que seria una bona idea que els alumnes visualitzessin aquests vídeos. L’objectiu és que després d’aquests vídeos, la classe pugui comentar-los, posar pensaments en comú i reflexionar juntament amb els professors.

Per exemple, en el nostre cas avui hem vist un vídeo sobre la diferència entre la neurodiversitat i la neurodivergència; un altre sobre algunes persones discapacitades que explicaven algunes situacions que viuen en el seu dia a dia; també un vídeo sobre en Braianeitor, un streamer de Twitch amb una discapacitat motriu; i un últim vídeo sobre una noia, també discapacitada, que ens donava a conèixer la bandera que representa a aquest conjunt de persones amb discapacitat.

A continuació us deixem els vídeos que hem vist per si teniu curiositat:

Aleix Durán i Clara Gavilán

Deixa un comentari